El raïm de les primeres varietats de Raïmat dipositant-se al remolc que el transportarà fins al celler. Foto: Oriol Bosch.

El celler Raimat va iniciar ahir dimecres a les deu de la nit la verema d’aquesta campanya, la primera que collirà íntegrament només de nit per estalviar costos energètics. Així ho explica el director tècnic de viticultura, Joan Esteve, que assegura que d’aquesta manera, el most arriba més fresc al celler i no han de destinar tanta energia a refrigerar-lo fins que arribi als 15 graus. Raïmat preveu enguany una davallada del 10% de la producció, estimada en uns 20 milions de quilos de raïm. Un dels motius principals és la recent pedregada que va tenir lloc al Segrià i que va afectar part de la finca.

Amb les varietats chardonnay i pinot noir, destinades a fer cava, el celler de Raïmat (Segrià) és el primer de Catalunya que comença la verema. Enguany, la principal novetat és que tota es farà íntegrament de nit. Segons el director tècnic del celler, Joan Esteve, hi ha un motiu qualitatiu per fer-ho així, ja que es preserva millor tota la frescor i els aromes del most acabat de collir a la fresca de la nit, a diferència de fer-ho al mig del dia.

Però també hi ha un ”aspecte d’eficiència energètica”, ja que el primer procés que s’aplica al most quan arriba al celler es refrigerar-lo fins que arriba als 15 graus, i ”és evident que no és el mateix portar-lo a la temperatura del mig del dia que a la de la nit, per la qual cosa hi ha un estalvi d’energia considerable”.

Més informació a Nació Digital

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa