VadeVi
Sis dels 19 cellers certificats com a Wineries for the climate change són catalans
  • CA
Vinya de Raimat

!--akiadsense-->

Wineries for Climate Protection és la primera i única certificació específica pel sector del vi en matèria de sostenibilitat mediambiental i el seu objectiu és situar-se com a referent internacional en l’àmbit vinícola a la recerca de solucions i millores pràctiques pels cellers.

Impulsat per la Federació Espanyola del Vi, des de la seva creació al 2016, només 19 cellers de l’estat espanyol han aconseguit aquesta certificació i 6 d’ells són catalans: Perelada, Raimat, Segura Viudas, Torres, Vilarnau i Gramona.

Es tracta d’una certificació que neix de la Declaració de Barcelona de l’any 2011, resultat de la primera jornada internacional Wineries for Climate Protection, una document que va aconseguir més de 300 adhesions de cellers i particulars.

Ara bé, per aconseguir aquesta certificació cal complir tota una sèrie de requisits que són validats amb auditories externes. Així cal demostrar quin és el treball dels elaboradors de vi en la reducció de residus i d’emissions, la implantació d’energies renovables i eficiència energètica i la gestió de de l’aigua. Amb la previsió de reduir aquests quatre pilars al voltant d’un 20%.

Els dos cellers catalans que han renovat aquest 2019 aquesta certificació ambiental són Segura Viudas i Raimat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa