VadeVi
Conca de Barberà: més qualitat, mateixa quantitat
  • CA

La verema ha començat aquesta setmana a la DO Conca de Barberà amb les varietats primerenques com el chardonnay, ‘ull de llebre i garnatxa blanca i a finals de setmana es començarà amb el macabeu.

Enguany la verema s’ha avançat respecte d’altres anys a causa del clima: una primavera seca i amb altes temperatures, i un juliol molt calorós i amb poques pluges ha condicionat la producció i es preveuen una quantitat de quilos semblant al 2014, ja que aquest any les condicions climatològiques han fet que el gra de raïm no creixi tant. Ara bé, la qualitat serà excel·lent.

Cellers i cooperatives coincideixen que serà un bon any, un raïm sa i les temperatures refrescants d’aquestes últimes nits permeten allargar el procés de maduració. També el trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà, més rústica i resistent serà de qualitat.

Després de veremar les varietats tradicionals i, més endavant el trepat, quedarà el cabernet i la parellada per finalitzar aquesta campanya 2015. Es preveu que aquesta campanya s’allargarà fins a finals de setembre i/o principis d’octubre.

Segons el Consell Regulador, “si el temps segueix així permetrà l’elaboració de grans vins blancs, rosats, negres DO Conca de Barberà”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa