VadeVi
Conca de Barberà, Pla de Bages i Penedès, amb capital a Vic
  • CA

Les diferències aromàtiques entre un vi tranquil rosat i un cava rosat, elaborat amb segona fermentació en ampolla; i les DO Conca de Barberà, Penedès i Pla de Bages, han estat el temes que han centrat la jornada de divendres 5 de juny al Centre Cívic el Montseny de Vic.

Els vins que han servit per il·lustrar aquests temes han estat els guardonats als Premis Vinari 2014 amb els Vinaris Especials de les DO, que distingeixen els vins més ben puntuats a cadascuna de les 12 denominacions d’origen catalanes.

Muscàndia Reserva Brut Rosé Pinot Noir 2009 de la DO Cava, i Duc de Foix Rosat 2013 de COVIDES Vinyes i Cellers, de la DO Penedès, han estat els dos rosats, l’escumós i el tranquil, i Cuvic 2012 de Gerida Viticultors, a la DO Conca de Barberà i Més que Paraules Negre 2012 de la DO Pla de Bages, dos negres de criança de cupatges similars i la mateixa anyada, però caràcter ben diferenciat.

Respecte al comparatiu entre els dos rosats, un dels assistents, n’Enric Torras, explica que “coneixia amb el cervell la varietat pinot noir, però no l’acabava de comprendre amb els sentits. Ara ja la tinc més interioritzada”.

Respecte als negres, a en Marc Mas l’ha sorprès el Més que Paraules “He après que no t’has de deixar enganyar per les primeres impressions”, explica. I és que a la vista -una negror intimidatòria- i a l’olfacte, amb aromes molt intenses, aquest vi sembla més fort del que realment és un cop a la boca, on la seva maduresa el fa gairebé llaminer.

Informació i guardons dels vins tastats:

– Muscàndia Reserva Brut Rosé Pinot Noir 2009. DO Cava.

Guardons: Vinari d’Or en la categoria d’Escumosos Rosats i Vinari d’Or Especial de la DO cava, que el certifica com el cava més ben puntuat d’entre totes les categories.

– Duc de Foix Rosat 2013 de COVIDES Vinyes i Cellers, de la DO Penedès.

Guardons: Vinari de Plata en la categoria de Vins Rosats i Vinari de Plata Especial de la DO Penedès.

– Cuvic 2012 de Gerida Viticultors DO Conca de Barberà

Guardons: Vinari de Plata en la categoria de Negres de Criança, i Vinari d’Or Especial de la DO Conca de Barberà.

– Més que Paraules Negre 2012 de la DO Pla de Bages

Guardons: Vinari de Bronze en la categoria de Negres de Criança, i Vinari de Plata Especial de la DO Pla de Bages.

Aquest ha estat el cinquè d’un cicle de tastos que es duen a terme al Centre Cívic el Montseny (Avinguda del Montseny, 16) els divendres a la tarda, i que consta de vuit sessions fins el 26 de juny (sessions d’hora i mitja) en horari de tarda.

Més informació al seu web: www.vic.cat/ccvic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa