CMB 2020

!--akiadsense-->

El Concours Mondial de Bruxelles és un dels concursos vinícoles més importants i prestigiosos del món. Es va crear l’any 1994 amb l’ambició i el propòsit d’oferir als consumidors la garantia de reconèixer i diferenciar vins de qualitat irreprotxables procedents de tot el món i en totes les gammes de preu. Des de l’any 2006 aquest concurs es celebra de manera itinerant per regions vinícoles d’arreu del món.

Per valorar els vins que s’hi presenten es convoca un jurat format per professionals del món del vi on s’hi poden trobar sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats, compradors internacionals, etc., de fins a 51 nacionalitats diferents. En aquesta darrera edició he tingut el privilegi de ser-hi convocat com a tastador, essent un dels dos únics tastadors que vàrem viatjar des de Barcelona.

L’edició del 2020 s’havia de celebrar a finals d’abril a la ciutat de Brno, al cor de Moravia a la República Txeca, però com ha succeït en tants altres esdeveniments de tota mena arreu del món, la situació generada per la pandèmia de la Covid-19 va obligar a l’organització a ajornar-ho primer fins al mes juny i posteriorment al mes de setembre.

Finalment, del 2 al 6 de setembre Brno s’ha convertit en la capital mundial del vi acollint, després de tots els entrebancs, la 27ena edició del Concurs Mondial de Bruxelles. La situació generada per l’estat actual de la pandèmia de la COVID19 i les dificultats per viatjar que se’n deriven, ha provocat una reducció del nombre de tastadors del concurs passant dels prop de 350 d’arreu del món amb els que compta habitualment el concurs a 250 tastadors i tots ells procedents d’Europa.

L’organització del concurs extremadament curosa amb la seguretat de tots els participants, ha aplicat un estricte compliment de les normes sanitàries vigents, i per aquest motiu als set tastadors arribats de l’estat espanyol i Andorra ens van fer passar un test PCR només arribar a Brno per poder certificar que estàvem lliures de coronavirus i poder incorporar-nos al jurat del concurs. Sortosament tots vàrem donar resultat negatiu.

En tres jornades de tast i sota una precisa i eficient organització, els tastadors vàrem tastar i qualificar els prop de 8.500 vins procedents de 46 països que es van inscriure al concurs. En aquest concurs, els tastadors som agrupats en equips de 5 membres que tastem a cegues al voltant de 50 vins diaris, en rondes que poden anar dels 4 als 14 vins i dels quals la única informació que tenim és el tipus de vi (blanc, negre, rosat, escumós, dolç, etc.) i la seva anyada.

Ramon Roset, Cap de Redacció de Vadevi, tastant al CMB 2020
Ramon Roset, Cap de Redacció de Vadevi, tastant al CMB 2020 | RR

!--akiadsense-->

Les jornades de tast es van complementar amb visites a cellers de la regió amfitriona del Concurs, aquest any la regió de Moravia. Dividits en grups vàrem visitar les subregions vinícoles de Znojemská, Mikulovská, Velkopavlovická i Slovácká per descobrir-ne les seves característiques i tastar els vins més significatius que s’hi produeixen amb es varietats més tradicionals de la zona, algunes d’elles conegudes per mi com el Riesling, el Pinot Gris, el Sauvignon Blanc, la Grüner Veltliner o la Müller Thurgau, i d’altres ben desconegudes per mi, com les varietats blanques Pálavá i Hibernal o les varietats negres Frankovka o la Saint Laurent.

Una experiència molt agradable i enriquidora.

Nou comentari

Comparteix