
!--akiadsense-->
Arrels del Vi ha presentat a l’Escala els Premis Arrels del Vi 2018, escollits per 10 experimentats sommeliers en un tast a cegues que es va celebrar el passat 7 de maig al MAC Empúries i que va ser dirigit per Rafel Sabadí, sommelier del Uain Bar&Store (l’Escala). Dels deus sommeliers participants al Tast a Cegues, la sommelier que més s’ha acostat als resultats finals ha estat Clara Antúnez de la Gastronòmica Events.
Els guanyadors de l’edició d’Arrels del Vi 2018 són:
Blancs
1. Flor d’Albera 2015, Celler Martí Fabra
2. Descorbes 2016, Gelamà
3. Edith 2016, Cellers d’en Guilla
Rosats
1. Babalà 2017, Celler Cooperatiu d’Espolla
2. Oriol Rosat dels Aspres 2017, Vinyes dels Aspres
3. Mallolet rosat 2017, Roig Parals
Negres
1. Terres Negres 2015, Espelt Viticultors
2. Anhel d’Empordà 2015, Pere Guardiola
3. Samas 2017, Celler Castelló – Murphy
Dolços
1. Bac de les Ginesteres, Vinyes dels Aspres
2. Garnatxa d’Empordà Solera, Mas Llunes
3. SoliSerena – Garnatxa d’Empordà, Celler Cooperatiu d’Espolla
Segons Sabadí, “Segueix la línia ascendent dels darrers anys, amb un molt bon nivell de tots els vins tastats. No hi ha hagut sorpreses en els primers premis, ja guanyadors en alguna de les anteriors edicions. No obstant, si entre els segons i tercers premis, on cellers no tan consolidats ens han brindat agradables i sorprenents resultats.”
Aquesta vins premiats es podran tastar a l’onzena edició d’Arrels de Vi que es farà el 19 i 20 de maig a Sant Martí d’Empúries (l’Escala) amb 25 cellers de la DO Empordà i 1 celler convidat del Rosselló. I el 9 de juny a Barcelona, al Museu d’Història de Catalunya i al Pg de Joan de Borbó, portant 21 grans cellers empordanesos i un munt d’activitats per tastar, gaudir, aprendre i viure el món vitivinícola empordanès a la ciutat comtal.