VadeVi
El concurs Garnatxes del Món torna al setembre i amb moltes novetats
  • CA
Garnatxes del Món 2019

!--akiadsense-->

Després de la crisi ve el bon temps. I setembre serà el mes de la Garnatxa amb l’organització del seu concurs a Montpeller, capital dels vins de Pays d’Oc. Si l’edició va haver de ser ajornada a causa de la pandèmia, no va impedir que els equips de l’concurs continuessin treballant i afinant els detalls finals de la vuitena edició d’aquest concurs itinerant creat a Perpinyà el 2012 per la Interprofessional dels Vins de l’Rosselló.

Aquest concurs monovarietal -un dels més importants de l’sector- està obert a tots els vins majoritaris de garnatxa, que es divideixen en dues categories: garnatxa pura (> 85%) i cupatges (> 51%). Està obert a tots els països productors, a tots els tipus de vi (tranquil, sec, dolç, escumós) i a tots els colors i variants de la varietat (tinta, blanca, vermella, etc.).

Després de 3 primeres edicions al Rosselló, el concurs va començar el seu viatge visitant Aragó en 2016, Sardenya el 2017 i Catalunya el 2018, abans de tornar a Perpinyà, ciutat europea de el vi a 2019. Aquest any, és una altra gran capital de la Garnatxa que acollirà el concurs els dies 15 i 16 de setembre: Montpeller, de la mà dels Vins de Pays d’Oc, el primer productor mundial de rosats de Garnatxa.

El jurat està composat per un centenar de professionals del vi d’una vintena de nacionalitats. Tots ells són experts en tast i grans coneixedors dels vins de garnatxa. S’encarregueran d’avaluar i premiar els gairebé 900 vins presentats per productors de tot el món: principalment espanyols, francesos i italians, però també australians, sud-africans, americans, brasilers, macedonis, grecs, etc.

Aquest any, l’ajornament de l’concurs fins al setembre ha permès introduir una sèrie de novetats. La marselan, un híbrid de garnatxa i cabernet, per exemple, serà convidada a el concurs i ingressarà la llista de les varietats autoritzades a concursar en una categoria específica (marselan 100%). I es designaran vins ambaixadors entre els vins premiats en cada categoria que tingui un gran nombre de mostres: ambaixador de garnatxa negra, blanca, grisa, tintorera, peluda, d’Espanya, França, Itàlia, etc.

A més, s’ha previst un programa de promoció posterior a la competició per ajudar els productors a guanyar visibilitat i vendre els seus vins premiats en els principals esdeveniments internacionals de el sector. Una iniciativa motivada per les dificultats amb què es van trobar aquest any els productors arran de la Covid19.

Les inscripcions per al concurs estan molt avançades, però segueixen obertes fins a finals de juliol. Tota la informació necessària està disponible al lloc web de l’concurs: www.grenachesdumonde.com

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa