VadeVi
El concurs Garnatxes del Món torna als orígens
  • CA
Les Garnatxes del Món en la seva 6a edició es va fer a la Terra Alta

!--akiadsense-->

Les Garnatxes del Món han arribat a la seva setena edició, i després dels tres primers anys al Rosselló, l’esdeveniment s’ha anat fent a diversos llos on la producció d’aquesta varietat és important. Ha passat per Aragó (Campo de Borja, Zaragoza, 2016), Sardenya (l’Alguer, Càller, 2017) i Catalunya (Terra Alta, 2018). Enguany però el concurs torna als orígens, al Rosselló, on l’esdeveniment va ser impulsat pel Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló, contribuint així al programa “Perpinyà, ciutat europea del vi“.

El jurat format per sommeliers, enòlegs i prescriptors de fins a 15 nacionalitats, tastaran aquest dimecres i dijous entre prop de 1000 vins de tot el món elaborats amb garnatxa i emetrà el seu veredicte. Aquesta varietat, garnatxa balcna, negra roja i peluda, és el quart tipus de raïm més plantada al món. Al Rosselló supera les 8.000 hectàrees i amb la celebració del concurs vol ser l’aglutinador de la feina que fan a totes les denominacions d’origen que treballen amb la garnatxa.

La voluntat de les Garantxes del Món és donar veu a un tipus de raïm que no sempre ha tingut el lloc que li pertocava i així poder-la donar a conèixer, no només a restauradors i distribuïdors, sinó també al gran públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa