VadeVi
La Confraria del Cava celebra la Gala del Cava i la XIII Cursa Solidària
  • CA
Gala del Cava

!--akiadsense-->

El passat divendres dia 25 d’octubre al vespre, la seu que la Confraria del Cava té a Torre Ramona (Subirats) es va omplir de gom a gom d’autoritats, cavistes i amants del cava per a celebrar la seva primera Gala del Cava, coincidint amb la celebració dels 40 anys d’història d’aquesta entitat. Com a plat fort de la vetllada, es va comptar amb nombroses personalitats de diversos àmbits, que el president de l’associació, Eduard Sanfeliu Giró va nomenar Confrares d’Honor, Mèrit i Número.

Enguany van ser nomenats Confrares d’Honor els tres socis i xefs del Grup de Restauració Disfrutar: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch. Els tres es van mostrar molt agraïts a l’hora de rebre aquesta distinció. Els van acompanyar, com a Confrares de Mèrit, el Catedràtic Emèrit Honorífic de la Universitat Politècnica de Catalunya el Sr Gabriel Ferraté, l’actriu de teatre i televisió Montse Germán, la psicòloga clínica i consultora empresarial Inma Puig, el President de Foment del Treball i empresari, Josep Sánchez Llibre, el director i presentador de televisió Antoni Real i el pintor i autor del quadre commemoratiu de l’aniversari de la Confraria, en Kiku Poch. Tots ells van al·ludir al cava com a la beguda de celebració, dels bons records d’infantesa en família i sobretot, com a la beguda que és bona per prendre tot al llarg d’un àpat i no només als postres.

D’entre els nomenats Confrares de Número, és a dir, nous socis de l’entitat, van destacar Maria del Mar Torres, gerent de l’Institut del Cava, Àlex Torelló Sibill, de les caves Agustí Torelló Mata o Max Margalef, president de l’Acadèmia Tastavins.

El moment més emotiu de la vetllada el va protagonitzar un dels catorze fundadors de l’entitat, el Sr Agustí Torelló Mata, quan va rebre l’insígnia d’or i diamant que anualment atorga la Confraria a través del Reconeixement a la Trajectòria Personal. Des del faristol, Torelló Mata va reivindicar la gran tasca de la Confraria del Cava com a braç lúdic del cava, tasca que no sempre ha estat ni ben entesa ni prou reconeguda. Durant el sopar també es va homenatjar la figura del Sr Joan Guirao, col·laborador de l’entitat durant més de trenta anys, molt valorat per totes les juntes directives.

La nit va acabar quan els Confrares d’Honor, el Sr Torelló Mata i el Sr Sanfeliu van bufar les espelmes del pastís del 40è aniversari, que van preparar els responsables del càtering, el grup Cal Blay.

XIII Cursa Solidaria del Cava

!--akiadsense-->

XIIIa EDICIÓ DE LA CURSA SOLIDÀRIA DEL CAVA

Com ja és tradició cada darrer diumenge d’octubre, el passat 27 d’octubre, es va celebrar la XIIIa edició de la Cursa Solidària del Cava en benefici per la Marató de TV3, co-organitzada per Octagon i la Confraria del Cava i patrocinada principalment per Obra Social La Caixa. Aquest esdeveniment solidari dona el 100% dels seus beneficis a la Fundació La Marató, que aquest any recapta fons per a les malalties minoritàries.

Després que el 2018 la direcció tècnica decidís suspendre la cursa per causes meteorològiques, aquest any es temia un descens de les inscripcions, però l’organització s’ha felicitat perquè s’han superat els 1.000 inscrits, aconseguint una recaptació de 10.200 euros, la qual cosa converteix aquesta cursa en la que més recapta per a la Marató.

Aquest any el primer classificat en cobrir el tram de carretera que va de Vilafranca fins a Sant Sadurní d’Anoia va ser Abderrazak Samaoui Ait Moussa, que va fer els més de 13km en 44 minuts, 23 segons. La guanyadora en categoria femenina va ser Jessica Bonet Bonet de Run4you, que va fer un temps de 52 minuts 27 segons. Com ja és costum, als vencedors absoluts se’ls va obsequiar amb el seu pes en ampolles de cava.

Es van entregar molts altres trofeus, entre els quals destaca el del corredor més jove de la Cursa, que va recaure en un nadó, el Neo, de només dos mesos. Es va poder gaudir d’un ambient festiu i familiar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa