VadeVi
La Confraria recapta 41.529 euros amb la VI Nit Solidària del Cava
La sala del MNAC ha acollit un any més aquest acte solidari de la Confraria del Cava
La sala del MNAC, seu un any més d’aquesta vetllada solidària | Confraria del Cava

!--akiadsense-->

La Confraria del Cava Sant Sadurní ha celebrat aquest divendres al vespre, a la sala oval del MNAC, la sisena edició de la Nit Solidària del Cava, que enguany ha comptat amb la participació de gairebé 300 persones. Gràcies a les seves aportacions, s’ha recaptat 41.529 euros, que serviran a Càritas per finançar beques menjador fora del període escolar a les 10 diòcesis que hi ha arreu de Catalunya. Amb aquesta xifra, Càritas podrà cobrir les necessitats de 7 mesos. Sumant les sis Nits Solidàries que la Confraria que ha organitzat fins ara, l’entitat ha aconseguit recaptar més de 200.000 euros.

Els Premis Vinari han fet la seva aportació un any més cedint les plaques de les ampolles participants a la cinquena edició del certamen i precisament fa uns dies se’n va fer el lliurament a la Confraria juntament amb la Guia de Vins de Catalunya, que també hi col·labora. Com els tres anys anteriors, la Nit Solidària del Cava ha comptat aquest 2017 amb la implicació de l’Obra Social de La Caixa, que ha doblat els diners que havia aconseguit recaptar la Confraria del Cava. L’entitat financera ha lliurat 20.764 euros que es donaran també a Càritas.

Aquest any, coincidint amb la festa de la Nit Solidària, s’ha fet el lliurament a la Fundació de la Marató de TV3 del xec amb la recaptació de la darrera Cursa Solidària País del Cava, que es va celebrar el 29 d’octubre i va recollir 15.704 euros.

Diferents personalitats s’han volgut sumar aquest 2017 a la iniciativa solidària, entre les quals destaca la presència de Jordi Cruz, que aquest any ha estat nomenat ambaixador del Cava, i Ona Carbonell, que va ser Reina del Cava el 2014. La il·lustradora Pilarín Bayès, una habitual en aquesta cita solidària, i l’escriptora Asha Miró, tampoc es van voler perdre l’acte. La V Nit Solidària del Cava també va comptar amb l’actuació musical del cor Vakombà, un dels participants en l’edició del 2014 del programa de TV3 ‘Oh, happy day’. La presentadora ElisabetCarnicé va conduir la Nit Solidària.

Una de les novetats de l’edició d’enguany ha estat el sorteig d’una obra del pintor Jordi Rollán, autor del cartell de la 36a Setmana del Cava i del cartell de la Nit Solidària, i de dos il·lustracions de Pilarín Bayés. Amb la venda d’aquests tiquets es va recollir 3.030 euros.

Enguany, els xecs amb la recaptació els ha recollit el nou president de Càritas, Francesc Roig, que va destacar la importància d’aportacions com la de la Confraria del Cava, ja que segons va explicar “la crisi ha cronificat la pobresa”. “Actuacions com aquesta demostren la solidaritat del país”, va remarcar. Per la seva banda, Antoni de la Rosa i Torelló, president de la Confraria del Cava, també va aprofitar la seva intervenció per apuntar la rellevància d’un acte com la de la Nit Solidària, recordant una vegada més la “responsabilitat social” que demostren els cavistes amb aquest tipus d’activitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa