VadeVi
El consum de vi ecològic pràcticament s’ha doblat des de 2013
Raïm

!--akiadsense-->

Mentre el consum de vi mundial baixa, sembla que els vins ecològics estan agafant més quota de mercat que mai. Ho diu un estudi fet per l’IWSR, una consultoria especialitzada en begudes alcohòliques per encàrrec de Millesimé Bio, una de les fires més importants del món d’aquest tipus de vi. Constata que des de 2013 pràcticament s’ha doblat el consum de vi ecològic i preveu un increment encara més alt pel 2023.

Així, l’any 2013, dels 28.800 milions d’ampolles de vi venudes, 441 milions van ser de vi ecològic, mentre que al 2019 es van arribar als 802 milions d’ampolles.

L’estudi s’ha fet als mercats principals de consum de vi ecològic que són Alemanya, Itàlia, França, els Estats Units i l’Estat Espanyol. D’aquests cinc, Itàlia, França i l’Estats Espanyol per aquest ordre, també en són els principals productors de tot el món.

Aquest increment mostra, segons l’estudi, que la forta demanda per part del públic de productes respectuosos amb el medi ambient ha estat determinant en els últims 7 anys.

El mateix estudi fa una aproximació de futur i diu que si els vins ecològics suposaven un 1’5% del consum l’any 2013, en 10 anys, l’any 2023 representarà el 3’5%. Tot això en aquest cinc països on s’ha fet l’estudi que representen la meitat del consum mundial de vi amb certificació ecològica.

Des del 2013 on més s’ha incrementat la superfícia de vinya ecològica és a l’Estat Espanyol, amb un 78% i l’estudi preveu que França serà el principal país consumidor de vins ecològic a partir de 2021, mentre que el principal país productor serà Itàlia que de moment és el principal exportador.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa