VadeVi
125 anys de vi a la Cooperativa Agrícola de Barberà
  • CA
Cooperativa Agrícola de Barberà

!--akiadsense-->

La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, el diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat d’aquest municipi.

La inauguració de l’obra “Oda al passat” i la presentació de l’escumós “Cabanal 125” són algunes de les accions que prepara la cooperativa per a l’ocasió, a més de la X Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava i el clàssic esmorzar a base de productes de la terra i vi trepat.

Oda al passat,  pintada a una tina original del celler modernista
Oda al passat, pintada a una tina original del celler modernista

!--akiadsense-->

“Oda al passat”, de l’artista Enric Adserà Riba, és un gran collage muntat sobre la superfície cilíndrica d’una de les tines de portland del celler modernista. Es tracta d’una tina original que mostra un relat elegíac del poble pagès tot utilitzant elements de referència com paisatges, ceps o estris de l’ofici (jous, màquines de sulfatar i d’ensofrar, llaunes de veremar…). Tampoc descuida elements que remeten al modernisme gaudinià que tan sàviament emprà Martinell, com el trencadís construït amb una enorme varietat de restes de cerà­mica recollida durant anys de caminar pel terme.

El celler cooperatiu també presentarà “Cabanal 125”, un vi escumós elaborat amb mètode ancestral a partir de la barreja de les 5 varietats de raïm entrades en les 125 veremes de la cooperativa: macabeu, parellada, trepat, valenciana i pansé. Les dues darreres varietats estan pràcticament extingides a la comarca, malgrat que proporcionen una personalitat molt marcada al vi.

La Cooperativa Agrícola de Barberà compta, en l’actualitat, amb 135 socis i produeix un 1,8 milions de quilos de raïm anuals. Forma part de la cooperativa de segon grau Cevipe i del grup Castell d’Or.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa