Copa de vi i mans

!–akiadsense–>

Un grup d’investigadors de diverses universitats han arribat a la conclusió que la capacitat per parlar una segona llengua millora després d’haver pres una copa de vi.

De fet l’estudi especifica que és qualsevol beguda alcohòlica de baixa graduació, però escombrem cap a casa i ens referirem al vi.

Una altra especificitat de l’estudi és que s’ha fet amb persones que parlen dues llengües, la pròpia i una altra, que d’alguna manera també podríem dir que s’ajusta bastant a la realitat de casa nostra.

La investigació s’ha fet amb 50 persones nadiues alemanyes que estudiaven a la Universitat de Masstricht i que havien après feia poc a parlar, llegir i escriure en holandès. Els van donar aleatòriament una beguda que contenia una dosi baixa d’alcohol i un refresc. I els van fer participar a un debat que es va enregistrar.

L’estudi publicat al Journal of Psychopharmacology conclou que l’alcohol afecta sensiblement les funcions executives que inclouen la capacitat de recordar, prestar atenció i inhibir comportaments inapropiats que són molt importants quan es parla una llengua no nadiva.

A més aquesta petita dosi d’alcohol augmenta la confiança en un mateix, i redueix l’ansietat social, que també milloren la capacitat del llenguatge quan s’interactua amb una altra persona.

Així la fluidesa adquirida durant aquestes converses acompanyades d’alcohol (recordem en petites quantitats) permeten, segons els experts que molts parlants arribin a la conclusió que poden millorar la seva capacitat i s’esforcin més, ja sense vi, per aconseguir-ho.

Segons l’estudi on més es nota la facilitat per parlar una nova llengua que dona una copa de vi és en la pronúncia.

La investigació l’han fet des de les Universitats de Masstrichht, i Liverpool, i el King’s College de Londres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: busman a gener 25, 2018 | 12:56
    busman gener 25, 2018 | 12:56
    Ostres el lobby vitivinícola, com presiona per a que es publiquin bestieses.
  2. Icona del comentari de: Teresa a gener 25, 2018 | 14:26
    Teresa gener 25, 2018 | 14:26
    Això sí que és una bona notícia. I a casa nostra tenim uns vins tan bons!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa