VadeVi
Com fer una copa de vi amb els amics sense sortir de casa
  • CA
Es pot compartir una copa de vi amb amics a través de vídeo conferència
Es pot compartir una copa de vi amb amics a través de vídeo conferència

!–akiadsense–>

Estem vivint una situació totalment nova i incerta i ens demanen que ens quedem a casa. Però seguir les indiacions de les autoritats no és incomptaible en fer una copa de vi amb els amics. El vi pot ajudar a fer més lleuger aquest episodi però sense cap mena de dubte serà més portable si ho fem en companyia malgrat la distància.

És per això que us proposem diferents opcions per fer vídeo trucades de forma gratuïta entre més de dues persones. D’aquesta manera, tot i que el vi no es podrà ‘compartir’ exactament, sí que podreu passar una estona en companyia i tenir la sensació de socialitzar sense sortir de casa.

L’aplicació que la majoria de gent té al telèfon mòbil és el WhatsApp.Permet fer videotrucades d’una forma molt senzilla. Es tracta de picar la icona de la càmera a la mateixa aplicació. Un cop contactat amb la primera persona, tocant la icona de ‘contactes’ que està a dalt a la dreta de la pantalla es poden anar afegint altres persones. Però només fins a quatre. Aquesta és una de les limitacions que té. L’altra és que no es pot fer servir a través de l’aplicació web, només amb el telèfon mòbil.

La més popular entre les aplicacions de vídeo conferència és Skype que cal tenir-la instal·lada. Es pot fer servir a l’ordinador i al telèfon mòbil. Al menú hi apareix l’opció ‘Reunió’ i s’hi poden afegir fins a 50 persones sense cost. En aquest cas es pot utilitzar la pantalla partida per veure tots els participants alhora o bé escollir a quina de les persones de les que està intervenint en pantalla complerta.

El Gmail també ofereix l’opció de vídeo trucada a través de Hangouts. Si teniu un compte de Gmail no caldrà que us descarregueu l’aplicació a l’ordinador. Al telèfon mòbil sí. En la majoria dels casos la icona del Hanghouts es troba a la columna de l’esquerra a baixa de tot a l’ordinador. Però també es pot fer servir al telèfon mòbil. Però per poder mantenir una conversa amb vídeo amb més d’una persona caldrà que abans es confeccioni un grup de persones. Un cop fet només caldrà picar a la icona de la càmera que es troba a la part de sota i indicar quin és el grup amb el que volem contactar.

Finalment us proposem Jitsi.Permet mantenir vídeo trucades amb un límit d’onze persones. Cal crear un grup abans que qualsevol altra cosa i no cal tenir ni cap compte previ, ni l’aplicació per poder-hi accedir a través de l’ordinador. Amb el telèfon mòbil sí que és necessari descarregar l’aplicació. Atenció, per això, que l’accés és tan senzill que a vegades pot provocar confusions perquè només cal tenir el nom d’un grup per poder-s’hi afegir. Així alhora de fer un grup mireu que el nom no estigui agafat prèviament perquè us podeu trobar fent un vi amb desconeguts. Un cop s’ha creat el grup només cal enviar l’enllaç a qui vulgui participar-hi.

Esperem que aquestes eines informàtiques facin que sigui una mica més senzill aquest episodi de confinament. I desitgem que ràpidament ens puguem trobar cara a cara per compartir un vi. Mentrestant, sempre ens quedarà la pantalla, i el vi. Per descomptat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa