VadeVi
Les Corcones 2019, un escumós ancestral solidari amb els animals més desafavorits
  • CA
Corcones 2019 ancestral solidari

!--akiadsense-->

El celler Cal Teixidor del barri de Cal Salines de Vilafranca del Penedès ha engegat una campanya solidaria per afavorir a dues fundacions, la Fundació Santuari Gaia de Camprodon i la Fundación El Hogar de Vic, que es dediquen a rescatar i recuperar els animals més desafavorits per donar-los una segona oportunitat de vida.

La campanya consisteix en la venda d’un escumós ancestral, Les Corcones, elaborat especialment per aquesta causa. Tots els beneficis que s’obtinguin amb la venda d’aquest escumós aniran íntegrament destinats a les dues fundacions. Les Corcones, el nom de l’escumós són dues gossetes, la Jana i la Rita.

Les Corcones 2019 és un escumós elaborat seguint el mètode ancestral amb la varietat macabeu. Pep Casañas, propietari del celler Cal Teixidor ens explica: “en decidir tirar endavant amb aquesta iniciativa vaig pensar que el vi havia de ser un escumós ancestral fàcil de beure, afruitat, fresc i llaminer” i amb aquesta premissa va triar la varietat macabeu procedent de dues finques. Una finca d’exposició sud plantada el 1974, de sòls argilo-calcaris i una finca d’exposició nord plantada al 1982, situada al costat del riu Foix, i de sòls formats per còdols, argiles i llims.

El procés d’elaboració ha estat de mínima intervenció, el most va fermentar de manera espontània amb els seus llevats salvatges, no s’han afegits sulfits, no s’ha filtrat ni clarificat.

Corcones 2019 ancestral solidari

!--akiadsense-->

Les Corcones és un escumós divertit i juganer. El seu aspecte de vi tèrbol combinat amb un color groc pàl·lid amb reflexos verdosos, el fan atractiu. A nivell aromàtic és molt intens, i de seguida que l’obres i el serveixes desprèn aromes afruitades que ja conviden a voler-lo tastar. Un carbònic de bombolla petita i espurnejant i una acidesa viva, juntament amb el pas de boca molt afruitat, el fan molt llaminer i sobretot el fan accessible per a tots els paladars, tal i com buscava el seu elaborador.

El preu de Les Corcones 2019 és de 12 euros i es pot adquirir a través de la pàgina web del celler o contactant per WhatsApp al número 669981756.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa