VadeVi
Corpinnat i Clàssic Penedès reprenen les negociacions per fer una nova DO d’escumosos
  • CA
Corpinnat

!–akiadsense–>

Corpinnat, els cellers escindits de la DO Cava, i Clàssic Penedès, els escumosos de la DO Penedès, es tornaran a trobar en breu per reprendre les negociacions amb la voluntat de fer una nova denominació d’origen de vins escumosos.

Segons ha pogut saber Vadevi, per Corpinnat “és una bona notícia”, la voluntat de trobar-se de nou. Les negociacions que semblaven prou encaminades el mes de setembre,es van “congelar” fa unes setmanes, sense trencar-se, per tornar-se a trobar després de Nadal. Una reunió que finalment s’ha avançat.

Les dues parts van identificar quins són els punts d’encontre i també quins són els aspectes que més els separen. Per això es van donar un temps, per tal que cada una de les organitzacions pogués analitzar al detall i a fons si hi ha possibilitat de modificar, cedir o canviar, alguns d’aquests punts de desencontre.

Fonts de Corpinnat expliquen que un dels principals esculls són les varietats. En aquest sentit, la normativa de Clàssic Penedès és més laxa i n’accepta fins a 17 mentre que a Corpinnat són molt més restrictius. Un altre dels punts de negociació conflictius és la delimitació territorial, ja que Corpinnat no contempla tot el territori corresponent a la DO Penedès.

Amb aquests i altres deures sobre la taula, els negociadors es tornaran a trobar, però les mateixes fonts de Corpinnat recorden que “des del començament hi ha més punt de connexió que diferències”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa