VadeVi
Corpinnat repeteix el tast de vins base previ a l’estrena de la BWW

Serà diumenge 4 de febrer, com en l’any de l’estrena, que també es va fer un dia abans de la inauguració de la Barcelona Wine Week. De fet, enguany, el tast de vins base de Corpinnat se suma a les activitats de BWW Likes the City!, en el qual s’engloba tot el programa que complementa l’oferta firal.

Leo Gramona, del celler Gramona, durant l’estrena del Tast de vins base | Foto: Corpinnat

Productes vinificats íntegrament a la propietat

El Tast de Vins Base Corpinnat es farà a l’Hotel Palace de Barcelona entre les 17:00 h i les 21:00 h amb l’objectiu, un any més, de presentar, com bé indica el nom, els vins base de la passada verema, la de 2023, siguin varietals o cupatges, de cadascuna de les marques, i que seran destinats a l’elaboració de corpinnats de llarga criança. A més a més, cadascun dels cellers participants presentarà un producte acabat i embotellat que es podrà comparar amb el seu origen, és a dir, el seu propi vi base. En aquesta edició també hi participarà la totalitat de projectes de la marca col·lectiva, els dotze, estrenant-se per primer cop el celler Bufadors, que fou l’últim a incorporar-se el passat octubre de 2023.

“És una jornada lúdica i divertida, i alhora transparent, on mostrem les interioritats i els esquelets de Corpinnat”, valora amb Vadevi Ton Mata, alma mater de Recaredo i president de la marca. I posa la mirada en el fet que “és una activitat innovadora“, que a més a més, insisteix, reforça un dels seus valors fundacionals: que els productes siguin vinificats íntegrament a la propietat.

Ton Mata, president de Corpinnat | Foto: Josep Maria Flores

“L’any passat va ser un èxit i pensem que enguany també hi vindrà molta gent”, s’aventura el president. Siguin aficionats i seguidors dels escumosos de qualitat que elaboren, o professionals que s’hi dediquen d’una manera o altra. “El 2023 vam rebre a molts importadors i experts internacionals, apunta, i això demostra l’interès que generen els nostres productes al món i que gràcies a actes com aquest poden no només tastar i veure com evolucionaran els productes, sinó que s’enduen una àmplia informació del celler i de com treballem”. I acaba, “és una trobada especialment il·lusionant, per a mi doblement, que enguany hi seré amb el Celler Bufadors -el seu projecte més personal-, a part de tenir també presència amb Recaredo“.

Els dotze cellers CORPINNAT són Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet de Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí, Can Descregut, Pardas i Bufadors. El tast és obert tant al públic professional com a aficionats del món del vi, i les entrades es poden adquirir al preu de 25 euros fins aquest dijous 1 de febrer a través de la pàgina web de Corpinnat.

La periodista Empar Moliner en la primera edició de l’esdeveniment | Foto: Corpinnat

La primera edició va superar “les millors expectatives”

La primera edició del Tast de Vins Base Corpinnat va superar, segons balanç de la marca, “les millors expectatives” amb una assistència de prop de 500 visitants, entre públic professional i aficionats al món del vi. Les persones visitants van poder tastar més d’una quarantena de vins base que seran “l’embrió dels futurs corpinnats que sortiran al mercat després dels anys de criança a la cava”, relataven.

Aquesta activitat, que enguany ja celebra la segona edició, se suma a altres propostes de difusió de la marca, com el Festival Gastronòmic que tornarà a fer-se a l’estiu, o la Nit de Verema, en la qual es fa valoració (amb tast de vins i gastronomia) dels resultats de l’última collita de raïm. “Són accions necessàries per a continuar consolidant la marca”, subratlla Ton Mata. “Tenim moltes idees, i hem de persistir en tirar-les endavant amb energia“, dirà, després d’uns últims mesos difícils, en els quals hem acomiadat algunes de les figures clau del col·lectiu, com Xavier Gramona, Antoni Mata, o Josep Maria Flores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa