VadeVi
Corpinnat reprèn les converses amb els Clàssics Penedès
  • CA

!--akiadsense-->

Fa prop d’un mes que els nou cellers que formen la marca Corpinnat van anunciar que abadonaven la DO Cava. L’argument és que no troben el seu encaix a una denominació que no el deixa distingir-se a través de les seves etiquetes.

La decisió d’aquests cavistes ha sacsejat un ja desestructurat sector dels escumosos catalans. Però malgrat tot les converses per acostar posicions de Corpinant, continuen. Segons ha pogut saber Vadevi, la directiva en ple de l’associació, és a dir, representants de Recaredo, Gramona, Torelló, Sabaté i Coca, Llopart, Nadal s’han reunit amb l’encara president de la DO Penedès, Josep Maria Albet i Noya. I diem encara perquè Albet ja ha anunciat que no repetirà al capdavant de la denominació i ja s’han convocat eleccions als consells reguladors.

De moment, però, la possibilitat que entrin nous cellers en aquesta associació està parada. Després de l’anunci de deixar el cava, han implantat una moratòria que serà vigent fins a la propera verema. De moment als sis fundadors, s’hi han afegit tres cavistes més, Huguet Can Feixes, Júlia Bernet i Mas Candí.

Malgrat tot, fonts de Corpinnat han explicat a Vadevi que les converses amb al DO Penedès són “profitoses” tot i que recordem que no tots els Clàssics Penedès compleixen els requisits que exigeix la nova associació. No obstant això valoren la bona predisposició de la DO Penedès.

D’altra banda, des de Corpinnat han proposat una gran trobada del sector escumós, DO Cava, Clàssic Penedès, Corpinnat i els elaboradors no emparats per cap denominació com Raventós i Blanc, per tal de fer una posada en comú i poder buscar confluències. De moment, afirmen, la DO Cava encara no ha respost a la seva petició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa