VadeVi
COTA, el festival de vins d’altura, celebrarà la segona edició amb 16 cellers participants
  • CA

COTA, el primer festival de vins d’altura, serà un dels primers grans esdeveniments del món del vi a celebrar-se després de l’estat d’alarma. L’edició 2021, la segona, tindrà llocel proper dissabte 29 de maig a la Masia La Torreta, al terme municipal de Mediona (Alt Penedès). Per a aquesta edició, que confirma la continuïtat del festival, COTA comptarà amb 16 cellers d’arreu del país, amb una presència important dels de la mateixa localitat, i que comparteixen un element comú: tenen vinyes a entre 500 i 1.300 metres d’altura, el que anomenen “viticultura heroica”.

Aquest format, que defineixen com a “familiar”, permet té l’objectiu d’unir “la passió pel vi, la gastronomia, la bona música i el territori”, amb actuacions musicals i tres tastos guiats entre la vinya i la sala habilitada per a aquest fi, de la mà del sommelier Xavier Viles i sempre complint totes les mesures de seguretat contra la Covid-19, raó per la qual s’han ampliat tots els seus espais.

El mateix Xavier Viles, part de l’organització, ha parlat amb ‘Vadevi’ sobre aquesta nova edició del festival: “El COTA de 2019 va ser un èxit i ens va saber molt de greu no poder fer-lo el 2020 per donar-li continuïtat” a causa de la pandèmia, tot i que van fer algunes activitats online. Enguany hi volien tornar “a la mínima que poguéssim” perquè, considera, “és un format molt atractiu i molt d’èxit i que no podíem deixar perdre”, no només com a amants del vi sinó, també, com a medionencs.

Així, explica, “de seguida” que van tenir el permís de l’ajuntament es van “llançar” a preparar aquesta nova edició. Tot ha anat molt ràpid, afirma: “vam començar a principis d’abril i sembla que tirarà endavant i ens fa molta il·lusió”. No només per consolidar el festival, reconeix, sinó també per “retrobar-nos amb la gent del sector, els cellers, tantes cares que fa temps que no veiem.”

Actuació musical | Festival COTA 2021

Entre els cellers participants hi ha una clara majoria de la D.O. Penedès (Can Vich, Caves Joan Segura, Penedès 500, Cota 500, Varietat 500, Àrid Vins, Les Iaies, Can Sumoi, Grapissó, Montrubí, L’Enclòs de Peralba, Tayaimgut i Mas Rodó) però també hi ha representants de la D.O. Costers del Segre (Comalats i Terrer de Pallars) i el celler Carisma, de Montanissell, que és fora de D.O.

Pel que fa als horaris, a les 11h hi haurà el “Tast 100% Parellada”, a les 14h el Tast Club de Vins Ametller Origen, a les 17h el Tast de DOP Cebreros (Ávila). Durant la resta del dia, a més actuaran en directe diversos grups de la Vall de Mediona. Les entrades a les activitats, que eren limitades a 400 persones, es van esgotar aquest dijous al vespre. Els organitzadors han posat a disposició dels assistents al festival el Bonoví, que es pot adquirir en aquest enllaç i que, per 15€, permet accedir als festivals, concerts, tastos, inclou la copa i també 14 microtastos per poder degustar i descobrir tots els cellers participants. Un cop triat quin vi és el preferit, se’n podran demanar tantes copes com es vulgui –a un preu d’entre 2 i 4€– o comprar-ne per a compartir al preu de venda de cada celler.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa