Covilalba celebra el 50è aniversari elaborant vi, oli i fruits secs gràcies al treball dels pagesos i cellerers que en formen part. Per tal de commemorar aquesta efemèride, aquest dissabte, 9 de juliol, es farà un acte oficial de celebració, a les mateixes instal·lacions del celler. L’acte comptarà amb la presència del conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí Aixut; la Directora Territorial dels serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals a les Terres de l’Ebre, Maria Rosa Peig Compte; l’alcalde de Vilalba dels Arcs, Francesc Domenech Solé; el president del Consell Regulador de la DOTA, Jaume Descarrega; el president del Consell Regulador de la DOP oli de Terra Alta, Ramon Zacarias Llop Ruana; el president de Covilalba i SCCL, Joaquim R. Jordà Solé; a més de socis, treballadors del celler, clients i distribuïdors.

Covilalba es va fundar l’any 1961, en un context de tradició vitivinícola que forma part de la història i la cultura del poble. Actualment, compta amb 164 socis, que conreen una extensió de 780 hectàrees de vinya, les quals estan situades en diferents microclimes de la regió, fet que fa que el vi tingui característiques diferents.

A Covilalba s’elaboren 5.000.000 quilos, el 50% dels quals són de raïm blanc (garnatxa blanca, macabeu, parellada, sauvingon i moscatell) i 50% de raïm negre (garnatxa negra, carinyena, ull de llebre, morenillo, merlot, sirà i cabernet sauvignon). Amb aquestes varietats elabora vins com són els Arcs (jove), Suprem (jove), Fill del Temps (criança), Carinyena 2 Finques (reserva) i Ranci 1928.

L’acte inclourà el descobriment d’una placa; homenatge als socis fundadors; visita a l’exposició documental i de fotografia de l’antic molí de l’oli (restaurat recentment); visita del celler; i el lliurament a les autoritats, convidats i socis d’un obsequi. Es vol que la festa sigui un homenatge als socis fundadors i al futur, amb la complicitat de l’escola.


Cartell 50 aniversari de la Cooperativa de Vilalba dels Arcs FOTO: COVILALBA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa