VadeVi
Creix la demanda de formació vitivinícola a les escoles agràries de Catalunya
  • CA
L'Escola Agrària d'Espiells ha incrementat les seves preincripcions un 3'5%
L’Escola Agrària d’Espiells ha incrementat les seves preincripcions un 3’5%

!–akiadsense–>

Tal com vaticinava el Cap de Servei de Formació Agrària del Departament d’Agricultura, Joan Salvador Minguet, en declaracions a Vadevi, la crisi el coronavirus ha provocat un retorn a les escoles agràries . En concret els dos centres públics que ofereixen formació en vitivinicultura, la de Gandesa i la d’Espiells han incrementat les preinscripcions un 10% i un 3’5% respectivament.

Així, a la Terra Alta, l’Escola Agrària de Gandesa ha rebut 11 preinscripcions per les 15 places que ofereix en la titulació de Tècnic en Olis d’oliva i vins de grau mitjà i a Espiells, al Penedès que pel mateix curs ofereixen 15 places i per la formació de grau superior 45 places més han rebut 59 preinscripcions, quasi un ple absolut.

Els nous viticultors que surten d’aquestes escoles són complerts, saben encarregar-se de la vinya, però també elaborar un vi i fins i tot aprenen a vendre’l, expliquen els seus responsables. Recordem que a totes les Escoles Agràries de Catalunyes, centres de formació que depenen del Departament d’Agricultura un 76% dels seus alumnes troben feina relacionada am bels seus estudis i d’aquest un 64% troben feina fixa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa