VadeVi
Incrementen considerablement les exportacions de suro català
  • CA

Les exportacions catalanes de taps de suro per a vins escumosos van augmentar de valor un 25’2% l’any 2021, superant les dades del 2018, el 2019 i el 2020 tant en tones de taps exportades com en euros. Pel que fa al tap de suro natural, les exportacions a Catalunya van tenir un increment de valor del 4% el 2021 en relació a l’any anterior, superant xifres de 2019 tant en volum com en valor.

Les dades, recopilades per l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK), confirmen per tant que en xifres globals, el total del sector surer català ha tingut un increment de valor del 16’67% en relació a l’any 2020, col·locant-se en dades superiors a les del 2019. En valor, també s’ha superat l’històric des de l’any 2016. 

Joan J. Puig, president d’AECORK, considera que aquestes dades evidencien que “la recuperació postpandèmica és efectiva i que el sector del suro català es manté líder destacat a nivell nacional en exportacions de taps per a vi escumós i amb la meitat de les exportacions de taps de suro natural del país”. “Aquesta bona salut del sector surer català, dirà, també té implicacions forestals positives amb un increment de la gestió de les suredes i dels seus beneficis mediambientals, econòmics o socials associats”.

[FOTOS] La pela del suro, l’art de desvestir un arbre

Xifres d’exportacions per països

Si s’entra al detall de les xifres per països, França és el principal importador de taps de suro natural, seguit d’Itàlia, Suïssa i Estats Units. Pel que fa al tap de suro per a vi escumós, Itàlia, França, Portugal i Estats Units són els principals països importadors. Cal destacar que Portugal ha augmentat un 113% les seves importacions en relació al 2020, mentre que Itàlia i França han incrementat les importacions un 20% i un 28% respectivament l’any 2021. 

En quant al tap de vi, el 97’34% del valor exportat i el 93% del pes estan repartits entre 10 països. Pel que fa al tap de cava, les exportacions del 99’6% del valor i del 99’20% del pes estan repartides també entre una desena de països. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cassanenc. a juliol 24, 2022 | 16:26
    Cassanenc. juliol 24, 2022 | 16:26
    No sembla que els barcelonins estiguin gaire a cas del què al suro es refereix. Ja fa uns anys, un equip de TV 3 estiguè a Cassà durant una setmana; i al programa de comiat deixà caure dues falsetats a l'alçada d'un campanar. La primera: van dir que el suro s'havia de pelar a l' hivern "És clar, perquè a l'estiu no es pot treballar a bosc pels incendis". Absolutamen fals. Justament cal pelar el suro en el punt de màxima calor, si no no segueix. L'altre falsetat; van dir "Que el sauló era el pis ideal per a anar en bicicleta". Mireu, el sauló és el resultat de la descoposició de les roques granítiques i forma com unes boletes que rellisquen com l'oli. La meva darrera aterrissada, de les moltes que he patit, anant per camins de bosc, fou gràcies al sauló; fins i tot coneixía un noi que va morir d'una caiguda provocada pel sauló. Anava ben equipat, però caiguè en mala postura i es trencà el coll. Ja veieu que el que diu la TV s'ha d'admèter amb reserves.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa