L’Espai del Vi Català ha programat alguns tallers amb l’objectiu d’aprofundir en diversos àmbits del sector vitivinícola del país i que complementaran l’oferta teòrica i pràctica (els tastos) del curs. Alguns d’aquests tallers aprofundiran sobre temes ja tractats durant el curs de prescriptors i, altres aportaran contingut nou.

El programa d’aquesta segona edició proposa aquests cinc tallers:

1. Dissabte 5 de març: Nocions bàsiques de viticultura i enologia, on es respondran les preguntes clau per comprendre el projecte d’un elaborador de vi. Aquest taller, que té un cost de 30 euros, tindrà lloc de 10h a 14h i contempla dues parts:

– Viticultura. Sòls, marcs de plantació, les cures de la vinya, cicles de vida, sanitat i verema. Amb Míriam Chivite, Licenciada en Viticultura i Enologia per la Universitat Rovira i Virgili.

– Enologia. Com s’elaboren els vins blancs, negres, rosats i dolços. Criances en fusta i noves tendències. Amb Jaume Àrboles, enòleg consultor de nombrosos projectes enològics.

2. Divendres 15 d’abril (16h a 20h).El nou vinyar emergent. Varietats tradicionals revisitades. Picapoll blanc i negre, morenillo, mandó, escanyavelles, jaquet… Quin potencial tenen? Es tastaran 15 vins elaborats amb aquestes

varietats. Amb Joan Soler, enòleg consultor de nombrosos projectes enològics i president de la DO Pla de Bages. Preu del taller: 70€.

3. Dissabte 16 d’abril (10h a 14h): Eines de prescripció de vi català. Part I: La Carta de vins catalans. Amb Miguel Figini. Preu del taller: 30€.

4. Dissabte 7 de maig (10h 1 14h). Formatges Artesans de Catalunya. Elaboracions, tipologies, cura, servei i maridatges. Aquest taller inclou el tast d’una selecció de 5 formatges maridats amb 5 vins. Amb Ramon Roset, creador de Tastaemocions, analista sensorial de vins i formatges, membre del jurat dels més prestigiosos concursos de formatges que es celebren a Catalunya. Preu del taller: 70€.

5. Dissabte 21 de maig (10h a 14h): Eines de prescripció de vi català. Part II: La comunicació, l’animació i la gestió comercial. Amb Miguel Figini. Preu del taller: 30€.

Els preus d’aquests tallers no inclouen IVA. Les inscripcions als tallers o al curs complet es poden fer a través del lloc web de l’Espai del Vi Català.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa