VadeVi
Damià Deàs de Vilarnau és el nou president de l’Institut del Cava
  • CA
Damià Deàs, nou president de l'Institut del Cava
Damià Deàs, nou president de l’Institut del Cava | Quico Ortega

!--akiadsense-->

Damià Deàs, gerent de les Caves Vilarnau, celler pertanyent al grup González Byass, acaba de ser nomenat nou president de l’Institut del Cava en substitució de Jaume Gramona. Aquest passa el relleu a Deàs després d’un mandat de quatre anys, prorrogat fins a l’inici del procés electoral del Consell Regulador del Cava que acaba d’iniciar-se.

Deàs, enòleg de formació i gerent de les Caves Vilarnau des de l’any 2003, és membre de la Junta Directiva de l’Institut del Cava des de l’any 2000. Des de l’Institut del Cava destaquen de Deàs el seu coneixement del sector, la seva experiència i la seva capacitat conciliadora i de diàleg. Segons ha manifestat, la seva intenció és “continuar amb la feina feta aquests últims anys per l’Institut del Cava, unint esforços i reforçant les sinergies amb totes les entitats representatives del sector del Cava amb l’objectiu de potenciar i prestigiar la marca als principals mercats.”

El nou president de l’Institut del Cava valora positivament les últimes dades de vendes presentades pel Consell Regulador del Cava, amb un volum de facturació al 2017 de més de 6,5% respecte l’any anterior, destacant especialment l’augment de les vendes dels caves Premium en un 10,7%. “Aquestes dades demostren que el Cava té molt potencial i un gran recorregut i cal seguir treballant per aconseguir que els Caves Premium siguin cada vegada més coneguts i consumits al món”, ha declarat.

Finalment, Deàs afirma que accepta el seu càrrec “amb il·lusió i amb reptes importants en un moment de transició cap a un nou Consell Regulador del Cava en el qual caldrà començar a definir i consensuar, entre tots, importants estratègies de futur.”

Recordem que els reptes del cava són molts en aquests moments. Pere Bonet deixarà la presidència del Consell Regulador, sis cavistes de prestigi han impulsat una nova marca Corpinnat que haurà de trobar l’encaix en una DO sempre esquitxada per la pol·lèmica i amb la tibantor dels darrers temps entre els productor catalans que suposen un 95% de tota la denominació i els espanyols que experimenten un creixement molt important, però no sempre amb la mateixa línia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa