En total finalment han estat 14 candidats, tretze homes i una dona i no va ser fins prop de la una de la matinada d’aquest dilluns que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont va donar a conèixer el nom de Dani Martínez com a nou Millor Sommelier de Catalunya 2016.

Va ser una jornada molt emocionant en la que els 14 candidats van haver de fer una prova escrita i just després una de decantació i de tast.

En van quedar tres finalistes que passarien a les proves de la tarda: Dani Martínez, del Celler de Can Roca, Marc Terés de V-Enology i Anna Casabona del Celler de Capçanes, a més de membre del jurat dels Premis Vinari 2016.

Van haver de fer un test d’imatges, va identificar un producte. Van passar la prova de detectar errors a una carta i la prova de maridatge. Finalment van haver de fer una nova decantació.

Un cop realitzades les proves es va fer el sopar anual de l’Associació Catalana de Sommeliers en el que també es va homenatjar Agustí Ensesa, sommelier gironí precursor d’aquestes proves i tastador dels Premis Vinari en diverses edicions. I es va reconèixer la tasca periodística de Juanjo Asenjo responsable de elmundovino.com. I la iniciatvia d’Irene Alemany, amb el seu vi Microscopi.

Martínez serà ara el representant català al concurs del Millor Sommelier de l’Estat que en l’edició passada va guanyar Josep Pelegrín.

Nou comentari