VadeVi
De ruta urbana pel llegat gastronòmic de Figueres i els vins de l’Empordà
  • CA

És mar i muntanya. Tradició i modernitat. Avantguarda gastronòmica i vins de reconegut prestigi. Tot això i molt més és Figueres, una ciutat moderna i cosmopolita que combina tots aquells ingredients que conviden a fer-hi una visita de llarga durada.

Una d’aquestes propostes està en deixar-se seduir per rutes que permeten descobrir racons secrets de la gastronomia de la ciutat. Organitzats per l’Ajuntament de Figueres i la sommelier Laura Masramon, es tracta de tres itineraris que passen per la Torre Galatea, la seu de la Denominació d’Origen Empordà i el Mercat de Figueres.

I si tanquem un moment els ulls, fem córrer la imaginació, i ens deixem guiar per alguna de les tres aventures? El viatge virtual ens servirà per decidir-nos i triar la ruta que més ens ve de gust fer a nosaltres sols, o compartida amb el grup d’amics, la família…

La primera proposta ens porta a la ruta de la Torre Galatea. El punt de partida és El Motel, el restaurant de l’Hotel Empordà que convida a gaudir dels platets de cuina tradicional empordanesa de la mà del seu propietari, el senyor Subirós. Amb les forces renovades, s’arriba fins a la Torre Galatea, on una copa de vi acompanyarà el relat d’anècdotes dalinianes, mentre es pot admirar l’obra arquitectònica del Museu Dalí de Figueres. A la terrassa de la Sidreria Txot’s, l’Anna Maria Reixach i en Frederic Carbó convidaran a fer un viatge al futur mentre serveixen creacions innovadores ben maridades amb un altre vi empordanès.

Ruta seu DO Empordà | Borja Balsera

L’Itinerari Seu DO Empordà comença a la nova seu del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà, on es rep els visitants i se’ls expliquen particularitats que fan únics i especials els vins d’aquest territori vitivinícola català. Es destapar un vi amb DO per continuar tot seguit fins el celler de Ca la Teta de l’Hotel Duran, on Ramon Duran mostrarà l’espai de les mítiques trobades de Salvador Dalí mentre se serveix un altre vi empordanès. La ruta finalitza a les escales on es troba l’homenatge a Isaac Newton i s’entreveu la cuina oberta del Bocam, on finalitzarà el recorregut mentre es tasten algunes de les seves creacions culinàries de fusió, maridades és clar amb un vi de la regió.

El tercer itinerari té com a protagonista el Mercat de Figueres. El tret de sortida es fa davant un vi i un platillo de Can Jeroni, el restaurant de Roser Bronsoms, quarta generació de dones al capdavant d’aquest negoci centenari de tradició catalana i amb ferma aposta pels productes de proximitat. Tot seguit, des del primer pis del Mercat de fruites i verdures de la ciutat, i entre nisprus, cebetes i botifarres dolces, se servirà un nou vi de l’Empordà. En aquesta ocasió, la ruta finalitza a l’emblemàtic restaurant El Vermut, on els visitants podran acomiadar-se de Figueres no sense tastar una nova tapa i vi empordanès.

Ruta d’Enogastronomia per Figueres | Borja Balsera

Informació pràctica dels tres itineraris

Les rutes que dirigeix la sommelier Laura Masramon, estan programades per diversos dies d’aquest mes d’octubre, novembre i desembre. La propera trobada tindrà lloc el dissabte 23 d’octubre (en el marc de la Setmana de Vi Català) i seguiran el dilluns 1 i dissabte 27 de novembre, i els dies 5 i 18 de desembre. En tots els casos, la visita es farà a partir de les 11:00h del matí.

Pel que fa als preus, hi ha una tarifa general de 25 euros, i preus especials per a estudiants, carnet jove, jubilats i nens de fins a 17 anys. La visita també està disponible amb llenguatge de signes, que cal demanar amb antelació, i és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Més informació i reserves, a través d’aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa