De garnatxa a grenache a Monvínic

Avui se celebra al local barceloní un tast de 12 grans vins catalans, francesos i australians elaborats amb aquesta varietat mediterrània

A Monvínic se celebren múltiples actes sobre el tast i la cultura del vi. Foto: VADEVI.cat

Aquest dilluns 13 de febrer, a les 20h, Christopher Cannan serà el responsable de dirigir a Monvínic el curs “De Garnatxa a Grenache: un periple a través de dotze grans vins”.

Christopher Cannan és un personatge del món del vi que no requereix presentació ni aquí ni més enllà de les nostres fronteres. Cannan és el que podríem denominar un enòleg en tota regla, gràcies a la seva doble condició de marxant de vins i de cellerer.

En efecte, és fundador i president des de fa més de 30 anys d’ Europvin , una de las companyies distribuïdores de més prestigi i rellevància internacional, i també és el propietari d’un dels noms imprescindibles del Priorat: Clos Figueras .

El seu coneixement del món del vi, després de tres dècades al sector, és vast, profund i real, i això el converteix en un guia ideal en aquest apassionant viatge.

El tast es basa en la desgustació, anàlisi i descripció de vins de diverses procedències elaborats amb raïm de la varietat garnatxa.

D’entre els vins que es tastaran, hi haurà els catalans:

Orto Vins Montsant Palell 2009

Clos Figueras Priorat Serras del Priorat 2010

Clos Figueras Priorat Font de la Figuera 2008

Clos Figueras Priorat Clos Figueres 2007

Espectacle Vins Montsant Espectacle 2006

La Rectorie Cotlliure l’Argile 2010

Sarda-Malet Ribesaltes La Carbasse 2003

De França se’n tastaran els següents:

Saint-Gayan Gigondas Fontmaria 2007

E. Guigal Châteauneuf-du-Pape 2005

Château Rayas Châteauneuf-du-Pape 2000

I d’Austràlia:

Jasper Hill Heathcote Grenache Cornella Vineyard 2005

Yalumba Barossa Valley Grenache Tricentenary 2005

El preu per personaés de 65 €, IVA inclòs.

Nou comentari