VadeVi
Debat sobre l’aprofitament de la biomassa de vinya per a generar energia tèrmica
  • CA
Els tècnics de Vilarnau i Codorníu analitzen la recollida de la biomassa | vineyards4heat

!–akiadsense–>

L’Ajuntament de Vilafranca, reconeguda com a “Ciutat Sostenible” gràcies al projecte “Vinyes per Calor” organitza una jornada per a presentar aquest projecte que se centra en la utilització de la biomassa de vinya per a la producció d’energia tèrmica. La jornada tindrà lloc el dia 25 de maig en horari de matí i estarà adreçada a gestors i tècnics d’empreses ubicades en territoris vitivinícoles amb possibilitats d’implantar calderes que funcionin amb biomassa de sarment de vinya.

Caves Vilarnau (Carretera d’Espiells, km 1,4 de Sant Sadurní) acollirà la trobada que arrencarà a les 9.45h del matí amb la benvinguda del regidor de Medi Ambient i Territori de l’Ajuntament de Vilafranca, Josep M. Martí, i que continuarà amb l’explicació de què és “Vinyes per Calor” per part del coordinador de projectes estratègics del mateix Ajuntament, Jordi Cuyàs.

A partir de les 10:30h, Albert Casas -tècnic de l’empresa Isved- oferirà la ponència sobre “Requisits de la caldera per ser un cas d’èxit utilitzant biomassa de la vinya“, el resum del cas pràctic de la xarxa de calor de Vilafranca que funciona exclusivament amb sarment recollit directament de la vinya sense tractament posterior.

La següent ponència, a partir de les 11h, girarà entorn la “Visió empresarial de tancar el cercle de la vinya” i estarà impartida per Damià Deàs, gerent de Caves Vilarnau, on l’aigua calenta funciona amb una caldera de biomassa agrícola. Tot seguit, es donarà pas a un col·loqui on hi participaran cellers que utilitzen calderes de biomassa i finalitzarà la jornada amb una visita a les instal·lacions de les Caves.

Per a més informació i confirmació d’assistència: [email protected].

El projecte “Vinyes per Calor” està cofinançat pel programa LIVE de la Unió Europea, compta com a socis amb INNOVI, Nou Verd i COVIDES i té la col·laboració de Vilarnau, Codorníu i Recevin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa