VadeVi
Decanter destaca dos vins catalans entre els millors blancs del 2020
  • CA
Viña Sol 2019 i Edetària Selecció 2016
Viña Sol 2019 i Edetària Selecció 2016

!--akiadsense-->

La revista britànica Decanter ha fet públics els Vins de l’any 2020 amb trenta-tres referències blanques, entre els quals en destaquen dos d’elaborades a Catalunya, concretament a la Terra Alta i al Penedès. Es tracta de l’Edetària Selecció 2016, elaborat pel celler Edetària i emparat per la DO Terra Alta; i Viña Sol 2019 de Família Torres i que surt sota el paraigües de la DO Catalunya.

La referència del celler de Gandesa està elaborat amb garnatxa blanca de vinyes velles en terra de panal i de baix rendiment. Fermenta i fa posterior criança de vuit mesos en bótes noves de 500 litres de roure francès.

La història de Viña Sol comença el 1962 en un celler de Pontons (Alt Penedès). Es tracta d’un vi blanc fresc i aromàtic amb esperit jove, fresc i mediterrani que perdura des de fa gairebé sis dècades.

El jurat que fa possible aquesta llista està format per col·laboradors i redactors de la revista, així com també presidents regionals dels premis Decanter World Wine Awards, organitzats des de la pròpia publicació.

Fundada el 1975, Decanter és una de les revistes de vi de referència mundial i la publicació especialitzada més antiga del Regne Unit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa