Aquest divendres dia 11 es presenta el projecte del documental ‘Deconstruint el vi català’ al Most Festival. Hi haurà projecció amb un petit avançament del documental i fotos del rodatge i una degustació de vins.

Farà de mestre de cerimònies en Josep Maria Albet i Noya, viticultor ecològic, copropietari del celler Albet i Noya, president de la DO Penedès i un dels protagonistes del documental.

Director i productor, Raúl Deamo i Manel Capdevila, explicaran aquest projecte cultural que actualment es troba en fase de rodatge amb localitzacions per tota Catalunya. Es tracta d’un audiovisual pensat per a un públic tant català com internacional, la finalitat del qual és fomentar el coneixement del vi i la cultura catalana per donar valor al territori i a la seva gent. També es projectarà un breu avançament del documental així com fotos del rodatge. Al final de la presentació hi haurà un tast de vins catalans i el públic podrà intercanviar opinions amb els autors.

Deconstruint el vi català és un projecte transmèdia, cultural i col·laboratiu. La peça central serà el documental, el primer que es realitza sobre el vi català. En el documental el protagonista, en Manel, viatjarà per la Catalunya vinícola (un territori amb 12 Denominacions d’Origen!) en cotxe, bicicleta, cavall, kaiak i fins i tot globus. De la seva mà es veurà com canvien els colors del camp i la vinya, des de la poda hivernal fins a la verema.

S’hi podrà paisatges, pobles i tradicions on el vi ha deixat empremta i endinsar-nos en cellers, restaurants, museus, botigues… la raó de ser dels quals és la viticultura, l’arrelament a la terra i l’elaboració de vins i caves.

Conèixer viticultors, tastavins, sommeliers, botiguers, blocaires… enamorats del vi que donaran el seu punt de vista i compartiran les seves experiències i històries personals, i ens mostraran que el vi a Catalunya és molt més que una beguda.

El projecte tot just ha sortit publicat a Verkami, una plataforma de crowdfunding. Hi ha 40 dies per recaptar 1.500 euros destinats a la finalització del rodatge. A canvi ofereixen recompenses prou interessants.


EL PROJECTE INCLOU ENTREVISTES AMB PERSONATGES CLAU COM JOSEP M ALBET FOTO: DECONSTRUINT EL VI CATALÀ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa