VadeVi
Es desconvoca la protesta dels treballadors de Codorníu després de l’acord amb la companyia

!--akiadsense-->

El preacord ha estat ratificat per les assemblees de treballadors de Codorníu i finalment s’acomiadaran 70 persones i no 79 com contemplava la primera proposta de l’empresa. La primera conseqüència és la desconvocatòria de les aturades previstes per aquest dimecres i també la vaga indefinida que s’havia de fer a partir del dia 8 d’abril.

L’acord entre els sindicats i la direcció de la firma cavista fixa que a Sant Sadurní d’Anoia es rescindiran 38 contractes, si bé inicialment es preveia fer fora 43 persones. Pel que fa als altres centres, es mantenen les 10 persones rescindides inicialment a Poblet i Lleida, i es rebaixa de 26 a 23 els acomiadaments de les oficines d’Esplugues de Llobregat. Com ja es preveia amb l’anunci de l’ERO, les oficines d’Esplugues tancaran properament i els 94 treballadors restants es traslladaran a Sant Sadurní.

Els treballadors rescindits rebran una indemnització de 38 dies i 28 mensualitats, amb un màxim de 75.000 euros, mentre també es preveu un pla de rendes per als empleats més grans de 56 anys. Fins dijous al migdia, els treballadors podran postular-se per acollir-se voluntàriament a l’ERO.

Aquesta reestructuració arriba nou mesos després que el fons nord americà Carlyle comprés la majoria d’accions de Codorníu i quan fa menys de dos anys del primer ERO de l’empresa, amb què es van acomiadar 71 treballadors.

Nou comentari

Comparteix