La plaça Lluís Perpinyà de Granollers acollirà el dissabte 7 de novembre per tercera vegada i durant tot el dia, el Mercat de vi i formatge. Es tracta d’un mercat itinerant que aplega més d’una vintena de parades de productes artesans en què són protagonistes el vi i el formatge.

Com ja es va fer en la darrera edició, es tornaran a celebrar dins del Mercat dues activitats culturals relacionades amb els dos productes protagonistes de la jornada: a les 12.00h un tast de vins i a les 16.30h un maridatge de vins i formatges. El primer anirà a càrrec de l’enòleg Joan Miquel Canals, del celler Canals Nadal, i el segon a càrrec dels cellers i formatgeries participants al Mercat de vi i formatge. Totes dues activitats seran gratuïtes i responen a la voluntat de la organització de divulgar les particularitats del vi i del formatge, a més de potenciar l’activitat comercial del mercat.

En aquesta mateixa línia es podran trobar a la plaça diferents plafons explicatius del procés d’elaboració del vi i del formatge, i també jocs divulgatius per a la mainada.

Pel que fa als expositors, a Granollers hi haurà vins de la DO Empordà, la DO Penedès, la DO Pla de Bages, i la DO Conca de Barberà. Completaran la oferta diferents vins generosos en bóta. També hi haurà cervesa d’elaboració artesana i ratafia.

El formatge arribarà al mercat de la mà de la formatgeria Formatgeria Cal Maties de Moià amb formatges de búfala, de cabra, d’ovella i de vaca; la Formatgeria Artefor de Vilassar de Dalt amb formatges d’ovella i de cabra; la Formatgeria Mas Queseros de la Vall d’en Bas amb formatges bio; i la Formatgeria Cal Quitèria d’Almacelles amb els seus formatges artesans de llet de cabres catalanes. També hi haurà formatges francesos selectes, a més de iogurts i flams de mató.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa