VadeVi
La DO Costers del Segre clou formacions en vi a una quinzena de restaurants
  • CA

És una de les reivindicacions constants dins el sector del vi: que les sales de restaurant cuidin i serveixin el seu producte sabent, com a mínim, què hi ha dins l’ampolla, l’origen i les varietats amb què s’ha elaborat. D’aquí que en algunes entitats promotores del vi s’hagin marcat com a objectiu guiar formacions que facilitin aquesta informació als professionals de sala. Una d’elles, és la Denominació d’Origen Costers del Segre.

Formació a restaurants DO Costers del Segre
Les formacions s’han fet a una quinzena de restaurants | Foto: DO Costers del Segre

Una quinzena d’establiments de la plana i muntanya lleidatana

Precisament, aquesta DO ha finalitzat al Nobadis de Cervera un curs de formacions a restaurants, donant per finalitzat un recorregut que els ha portat a una quinzena d’establiments de la plana i la muntanya lleidatana. Aquest curs, guiat pel periodista Rafa Gimena i realitzat amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, està destinat a professionals de l’hostaleria que vulguin conèixer la Denominació d’Origen Costers del Segre i adquirir nocions bàsiques per descobrir o introduir-se el servei del vi.

Segons comparteix l’entitat, amb aquestes formacions es persegueix l’objectiu de “donar a conèixer als professionals de la restauració la DO Costers del Segre; la riquesa de les seves subzones i la versatilitat dels seus vins. Facilitar les claus del servei i negoci del vi al restaurant; així com iniciar-les en l’exercici del tast i anàlisi dels vins”. I així s’ha fet a l’Hotel Pey (Boi), El Ventador (Barruera), Caravista (Lleida), L’Espurna (Lleida), Atipic (Agramunt), Hotel Pessets (Sort), Hotel Segle XX (Tremp), Hotel Buenos Aires (Tremp), El Raier (La Pobla de Segur), El Barri (Lleida), Tastet del Reng (Balaguer), Bonum No Rules(Lleida), Aggio (Lleida) i el Nobadis (Cervera).

Classes teòriques i pràctiques

El curs es desenvolupa al restaurant que el demana en una única sessió de dos blocs. En un primer bloc s’aproximen de manera teòrica en la història i present del vi a Lleida amb un taller que ens descobreix els sabors i les aromes del vi. En la segona part, la formació se centra en la DO, el negoci i servei del vi; i en les pautes del tast organolèptic i la seva descripció. Com a fi de festa, es fa un tast de sis vins.

Pel que fa al programa, durant les quatre hores de curs, es dona un repàs a les primeres troballes arqueològiques de caràcter vitivinícola a Lleida. Contextualitzant Lleida en l’arribada de la cultura del vi als ibers, romans, edat mitjana… I donant èmfasi en les múltiples influències vitivinícoles que Lleida ha tingut per tradició catalana, influència francesa o americana…

El curs també dibuixa el mapa de les set subzones vitivinícoles de Costers del Segre amb les dades del clima, les seves varietats més identitàries, el nombre d’hectàrees i productors… Així com s’esbrinen aspectes del servei de vins (copes, temperatures, maridatges…) i els beneficis d’oferir vins de proximitat, com és el cas dels de la DO Costers del Segre. Donant indicacions sobre com fer la carta de vins; i de quina manera recomanar un vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa