Verema Penedès 2020

!--akiadsense-->

La pujada de les temperatures dels darrers dies al Penedès, ha avançat uns dies l’inici de la verema a la DO Penedès respecte a l’any anterior. Si l’època de collita començava a mitjans d’agost el 2019, enguany el tret de sortida s’ha durant la primera setmana d’aquest mes. Els cellers han iniciat la verema collint varietats primerenques com el Muscat de Frontignan i el Chardonnay. Tot i que l’anyada 2020 ha estat i estarà marcada profundament pel míldiu i la COVID19, des de la DO Penedès es destaca el gran esforç dels viticultors de la denominació d’origen durant aquest any que han seguit treballant intensament per obtenir un raïm de qualitat per a l’elaboració dels vins Penedès.

El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha volgut posar en relleu la fermesa dels cellers penedesencs que malgrat no ser un any gaire fàcil –a causa de la situació generada per la incertesa de la COVID19 i l’afectació del míldiu–, han abocat tots els seus esforços per revertir la situació i mantenir la qualitat i l’excel·lència que caracteritza als vins de la DO Penedès: “Durant tots aquests mesos, viticultors i elaboradors no han baixat la guàrdia i han continuat treballant fermament per obtenir fruits òptims que ens permetran seguir elaborant vins Penedès d’alt nivell”.

Són diversos els cellers de la DO Penedès que ja han iniciat la verema 2020. A inicis d’aquesta setmana van començar a collir varietats com el Muscat de Frontignan o el Chardonnay. Totes elles dedicades a l’elaboració de vins tranquils. Els cellers calculen que en breu començaran també amb el Macabeu i a finals d’agost prendrà el relleu amb el Xarel·lo, seguit de la Parellada, les Garnatxes i les Carinyenes.

Davant d’unes condicions climàtiques canviants a conseqüència del canvi climàtic, des de la DO Penedès, juntament amb els cellers que en formen part, fa anys que es treballa per adaptar les tècniques i els processos dedicats al cultiu de la vinya per adaptar-se a la nova situació climàtica. Actualment la DO Penedès treballa activament en diversos projectes.

Nou comentari

Comparteix