Enoturisme a la DO Tarragona
Enoturisme a la DO Tarragona | DO Tarragona

!--akiadsense-->

La major part dels cellers de la DO Tarragona de tot el seu territori vitivinícola (Alt Camp, Baix Camp, Ribera d’Ebre i Tarragonès) aprofitaran l’arribada de la primavera i les vacances de Setmana Santa per posar en valor la seguretat de les propostes enoturístiques que organitzen, ja que totes ls’han preparat seguint de forma escrupolosa la normativa sanitària anti Covid: incorporant control d’aforament, traçabilitat de tots els assistents, distanciament durant les activitats i la higiene i ventilació de les instal·lacions, moltes d’elles a l’aire lliure. A diferència d’altres àmbits on hi ha moltes més limitacions, les activitats a l’aire lliure permeten el contacte amb la natura i per això les activitats enoturístiques suposen una proposta ideal per gaudir amb família o en petits grups d’amics durant aquest petit període de vacances o durant els propers caps de setmana.

Reserva prèvia, la principal recomanació

Des de la DO Tarragona es recomana sempre que abans de decidir la visita a un celler per participar en alguna de les seves propostes es consulti la web del mateix celler o es contacti telefònicament per reservar, conèixer la disponibilitat o resoldre dubtes respecte els horaris i aforaments permesos. A l’apartat d’enoturisme de la web de la DO Tarragona es poden consultar diverses rutes, les propostes enoturístiques singulars d’alguns cellers i conèixer la totalitat dels cellers visitables.

Enoturisme

!--akiadsense-->

Propostes variades

Les propostes dels diversos cellers de la DO Tarragona són les que s’han anat impulsant en els últims anys com ara les passejades per la vinya, una visita guiada al celler amb tast de vins, rutes amb carro per la rodalia d’alguns cellers i tast de vins, tastos in situ a la mateixa vinya, nòrdic walking entre vinyes, tastos acompanyats de productes gastronòmics del territori, orientació entre vinyes, scaperoom a l’interior d’un celler, descens de l’Ebre en caiac i tast de vins, passejades a cavall per la vinya i tast de vins, compra de productes del territori a les diferents agrobotigues de cada celler, etc. En aquests moments, assenyala Vicenç Ferré, president de la DO Tarragona, “el gran al·licient que ofereixen els cellers de la DO Tarragona és el contacte amb la natura i el paisatge i la possibilitat de practicar l’enoturisme d’una forma segura i aprofitant el bon temps que es preveu a partir d’ara”.

Confiant en l’enoturisme

Aquest ‘inici’ de la temporada enoturística 2021, un cop l’hivern ja ha dit adéu definitivament, té l’objectiu de recolzar els cellers del territori que en l’últim any s’han vist colpejats durament pel confinament i també pel posterior tancament o les limitacions de la restauració. En tot cas, les activitats enoturístiques de la Setmana Santa i dels propers caps de setmana de primavera, suposaran la continuïtat d’altres esdeveniments per potenciar l’enoturisme a la quinzena de cellers de la DO Tarragona que el practiquen habitualment, com van ser el projecte ‘La nostra vinya, el nostre jardí’, que es va fer després del confinament de la passada primavera, o les activitats dins la 2a Festa de la Verema de la DO Tarragona, que va tenir lloc el darrer cap de setmana de setembre. La voluntat de la DO Tarragona és potenciar la cada vegada més important oferta enoturística dels seus cellers, alguns dels quals ja la treballen des de fa anys i altres s’hi estan començant a sumar, per aconseguir arribar directament al client i també fidelitzar-lo.

Un fotograma del vídeo de l'Incavi en el que es promou l'enoturisme
INCAVI

!--akiadsense-->

La futura Ruta del Vi de la DO Tarragona

En els propers mesos i de cara a la campanya d’estiu, la DO Tarragona llançarà al mercat la nova Ruta del Vi de la DO Tarragona, una proposta molt més estructurada que significarà l’aposta definitiva de l’enoturisme com a valor diferenciador d’aquest territori vitivinícola.

Nou comentari