VadeVi
Les Dones del Món Rural recorden que ‘amb aplaudiments no n’hi ha prou”
  • CA
Dona rural

!--akiadsense-->

L’associació Dones del Món Rural recorda que la crisi del coronavirus ha posat sobre la taula que “les pageses i els pagesos són essencials”. En un manifest fet públic, asseguren que amb els aplaudiments a les vuit del vespre “no n’hi a prou” i calen polítiques que protegeixin aquest sector.

Reivindiquen que “treballem per tu. No parem per tu. Perquè puguis tenir a casa aliments sans, segurs i sostenibles, que compleixen totes les normatives de seguretat alimentària, benestar animal i bioseguretat que se’ns exigeixen” i en aquest sentit recorden que l’aposta pel producte de proximitat serà clau per la remuntada d’aquesta crisi.

“Hi ha sectors, com l’oví o la vinya, que, amb el tancament del canal HORECA (hotels, restaurants i cafeteries) han caigut en una crisi important perquè era on hi tenien els principals clients però, com sempre que els vents se’ns giren en contra, la pagesia ens hem adaptat i reinventat, i hem creat diferents plataformes de venda directa que et porten tot el que necessitis a la porta de casa”, afirmen.

Conclouen amb un missatge d’esperança “cal que us sapiguem explicar de forma rigorosa la complexitat i els esforços que realitzem per garantir la sanitat alimentària i el benestar animal, ara i sempre. I cal també que, com a societat, abordem el problema del malbaratament alimentari. Tenim per davant reptes i dificultats però pageses i pagesos, juntament amb vosaltres, consumidors, ens en sortirem de tot!”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa