VadeVi
‘Dones del Vi del segle XXI by Grau’, quatre històries i quatre vins
  • CA
Dones del vi del segle XXI by Grau, es va fer a una de les sales de Vins i Licors Grau a Palafrugell
Dones del vi del segle XXI by Grau, es va fer a una de les sales de Vins i Licors Grau a Palafrugell | M.R.F.

!--akiadsense-->

Vins i Licors Grau ha mostrat aquest dijous la seva força en un tast molt singular. De fet és mèrit de Maria Dolors Segarra, copropietària de la empresa, què ha aconseguit reunir en una mateixa taula, María José López de Heredia de Viña Tondonia a Rioja, Xandra Falcó, de Marqués de Griñón a Castella-La Manxa, Irene Alemany d’Alemany i Corrió del Penedès i Anna Espelt d’Espelt Viticultors a l’Empordà. Un acte que conduit per Meritxell Falgueras.

El títol del tast era ‘Dones del Vi del segle XXI by Grau’ i tot i les diferències notables entre cada una de les seves trajectòries i de les històries dels seus cellers, si una cosa van mostrar totes quatre és que s’estimen el vi i la feina que fan.

Dones del vi del segle XXI by Grau
Dones del vi del segle XXI by Grau | M.R.F.

!--akiadsense-->

Mentre María José López de Heredia i Xandra Falcó van entrar en aquest negoci per tradició, d’una banda a Viña Tondonia com a quarta generació d’un celler d’Haro, i d’una altra per pertànyer a una famíia que fa vi des dels anys 70 però que la seva vinculació amb la terra es remunta al segle XIII, les dues catalanes, Irene Alemany i Anna Espelt, tenen històries més recents i elles han estat pilars fonamentals, veritables protagonistes d’aixecar un cellers quasi del no res.

L’acte es va centrar en les seves històries però també es van poder tastar els seus vins. De Viña Tondonia es va tastar un vi que porta el mateix nom de l’anyada 2006. “És un baby per nosaltres” explicava López de Heredia, “tenint en compte que els nostres vins tenen molts anys de criança sempre”.

Irene Alemany va aportar el seu Sot Lefriec de 2013, el seu vi estrella i amb el que es va donar a conèixer. Falcó, va escollit el Marqués de Griñón Petit Verdot, del que va explicar que la varietat va ser una aposta arriscada i finalment es va servir Airam, una garnatxa de l’Empordà del celler Espelt. “Era el vi de benvinguda de qualsevol casa de l’Empordà, i això són les meves arrels”, explicava Anna Espelt.

Quatre dones, que com remarcava Falgueras a l’hora de tancar l’acte, van destacar la feina del besavi, marit, pare i avi en la seva trajectòria personal i professional. Tot i que no va ser un acte reivindicatiu del paper de les dones en el món del vi, sí que Irene Alemany va voler apuntar que també en aquest sector les dones en molts casos cobren menys que els homes per fer la mateixa feina i que tot i que hi ha moltes dones prenent decisions importants en tots el procés d’elaboració d’un vi, la majoria de les vegades els homes en són els protagnistes públics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa