VadeVi
‘Dones i vi’, una jornada de reivindicació i reconeixement a Sant Fruitós
  • CA

La primera edició de la jornada ‘Dones i vi’, que se celebrarà aquest proper dissabte, 28 de maig, a Sant Fruitós de Bages, neix per ser una jornada de reivindicació i reconeixement del paper de les dones en aquest sector. És per això comptarà amb grans referents femenins del món vitivinícola català, per tal de fer valdre el seu paper.

Alba Balcells dirigeix l’Institut Català de la Vinya i el Vi des del juny de 2021 i serà l’encarregada de presentar aquesta jornada | E.V.

Un altaveu per a les dones d’un món masculinitzat

Tant al Pla de Bages com a Catalunya, la viticultura ha estat des de sempre un món molt masculinitzat, del conreu a l’elaboració passant per la gestió, l’exportació i fins i tot la divulgació. No obstant això, els darrers anys les dones han entrat amb moltíssima empenta en tots aquests àmbits, però les pageses, enòlogues, sommeliers, distribuïdores i divulgadores encara no han estat tan reconegudes pel públic com ho són els homes. Aquesta és la raó de ser de ‘Dones i vi’: ser l’altaveu de totes elles mitjançant una tarda de tertúlies disteses que tindran el vi com a fil conductor però on es parlarà de terra, sostenibilitat, elaboració i exportació, criança i família. Presentada per la directora general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, Alba Balcells; i conduïda per la periodista i sommelier, Ruth Troyano, la jornada comptarà amb un tast de vins dirigit per la sommerlier Clara Antúnez.

Totes elles estaran acompanyades de noms tan significatius com Núria Altés (Herència Altés), Carlota Pena (Vinyes d’Olivardots), Judit Llop (Viticultors del Priorat/Morlanda), Anna Berenguer (Artium), Elisa Ribé (Mas Bella), Roser Amorós (Flying Winemaker), Anna Castillo (Turisme de Manresa), Pilar Just (Celler Sant Rafel, presidenta DO Montsant) i Marta Giró (Giró del Gorner). Dones del vi que, a partir de dos quarts de sis de la tarda, a l’exterior del Museu de la Memòria de la Vinya i el Vi, compartiran sobretaula amb els assistents, acompanyats d’un tast de vins de la DO Pla de Bages i música en directe de la cantautora rural Susannes.

Clara Antúnez, sommelier
La sommelier Clara Antúnez serà l’encarregada de dirigir el tast de ‘Dones i vi’

El primer capítol d’un espai d’empoderament

Des de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages expliquen que la seva voluntat és que aquesta sigui la primera edició d’un espai de trobada anual que reivindiqui la figura de la dona al sector vitivinícola des de diversos vessants i que sigui, alhora, un altaveu i una forma d’empoderament per a les generacions futures. Aquesta àgora femenina, organitzada pel Museu de la Memòria de la Vinya i el Vi, forma part del programa de la Fira ViBa i té el suport de l’INCAVI, la DO Pla de Bages i Bages Turisme.

Les entrades per a aquesta vetllada es poden adquirir, a un preu de 6€, en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa