VadeVi
Quim Torra visita la DO Costers del Segre poc abans d’anunciar-se la seva inhabilitació
  • CA
La família Torra Miró va visitar el celler Mas Blanch i jové
La família Torra Miró va visitar el celler Mas Blanch i jové | Mas Blanch i Jové

!--akiadsense-->

El cap de setmana després de Nadal el president Quim Torra i la seva família va visitar la DO Costers del Segre i si es confirma la seva inhabilitació per part de la Junta Electoral Central, tres cellers de la zona hauran estat de les últimes visites com a president de la Generalitat.

Tot coincidint amb el seu aniversari, dia 28 de desembre, entre moltes altres visites, va passar per les instal·lacions de L’Olivera, a Vallbona de les Monges, Mas Blanch i Jové, a La Pobla de Cérvoles i a Tomàs Cusiné al Vilosell.

Era una visita privada, amb la família, però malgrat tot no deixa de ser la màxima autoritat de Catalunya i aquest fet va provocar un petit enrenou a la comarca de Les Garrigues.

Un dia abans, el dia de Sant Esteve, Sara Jové, del celler Mas Blanch i Jové, va rebre una trucada de protocol de la Generalitat. Concertaven una visita al celler . L’endemà divendres, Torra, la seva muller, Carola i les seves dues filles i el seu fill van passar el dia a les instal·lacions de Mas Blanch i Jové. Van visitar el celler, van tastar els seus vins i hi van fer un ‘brunch’.

Jové explica en declaracions a Vadevi que va ser una visita molt cordial. “Em va sorprendre gratament perquè és una persona molt propera que es va interessar molt per la nostra feina, per saber on venem i com ho fem, si exportem, com és el nostre procés d’elaboració i en general volia saber quines eines de l’administració catalana ens eren més útils per la nostra feina”.

Després de saber que l’endemà volien passar per Vallbona de les Monges, la mateixa Jové els va explicar el projecte de la Cooperativa l’Olivera i els va animar a que la visitessin.

Però abans, l’alcalde del Vilosell, Jordi Nogué va trucar a Tomàs Cusiné, president de la DO Costers del Segre i responsable del celler del seu mateix nom per saber si el president de la Generalitat els podia visitar.

Cusiné explica a Vadevi, que Jordi Pujol i Pasqual Maragall havien passat pe seu celler, però que era el primer cop que un president en actiu els visitava. “Va ser una visita curta, però en la que es va interessar, no només per la nostra feina sinó també per la realitat de la comarca. Com sempre faig vaig reivindicar mesures per aconseguir arrelar la gent a la terra, per evitar que marxi del món rural”.

Quim Torra, encara president de la Generalitat, signa el llibre de visites del celler Tomàs Cusiné
Quim Torra, encara president de la Generalitat, signa el llibre de visites del celler Tomàs Cusiné | Celler Tomàs Cusiné

!--akiadsense-->

Afirma que la trobada va ser molt distesa i molt propera i que l’única formalitat va ser demanar-li que signés el llibre de visites. “No és cada dia que el president del país passi per casa”, explica Cusiné.

L’endemà, dia 28, precisament el dia de l’aniversari de Torra, pel celler l’Olivera va ser una sorpresa. Havien rebut una trucada el dia abans però no en nom seu i no sabien que qui hi aniria seria el president de Catalunya.

Així doncs no tenien previst res especial i per tant la visita va ser la que habitualment ofereix la Cooperativa a les persones que s’acosten fins a Vallbona de les Monges. Li van explicar el seu projecte d’integració social, que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés i li van oferir un tast dels seus vins.

La família Torra es va integrar en un grup més gran per fer la visita que tot i que havia de ser en català, finalment es va fer en castellà. Dues persones del grup no l’ententenien i tothom hi va venir a bé.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: HillAcawl a juny 21, 2022 | 06:06
    HillAcawl juny 21, 2022 | 06:06
    reliable darknet markets darknet market guide

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa