VadeVi
Dos vins catalans, entre els ’11 magnífics’ de ‘Vivir el Vino’
  • CA

Vivir el Vino ha presentat en societat la seva guia anual on recomana 365 vins per l’any 2023 en un acte celebrat al Teatre Alcázar de Madrid. La cita, que suma 22 edicions, també va permetre desvetllar l’esperada llista dels ‘11 magnífics que reconeix els millors vins i projectes de l’any. Entre les mencions, dues referències catalanes que ara mateix recuperem.

Gramona Celler Batlle 2013

És un dels vins escumós icònics del celler Gramona, de la qual la publicació parla recuperant història i rememorant les sis generacions que expliquen aquest projecte del Penedès. I aviat se centren en “el magnífic espumós” de 2023, un Corpinnat fet majoritàriament amb la varietat xarel·lo -que recullen de la Finca Font de Juí- que, cupatjat amb la macabeu, surt al mercat després de 110 mesos de criança.

Mas de la Rosa de Torres, vi revelació de l’any

“Magnífic vi revelació”: Mas de la Rosa de Torres

Acompanyant el llistat de ‘magnífics’ catalans, també hi destaca el que han identificat com a vi revelació de l’any, que s’ha atorgat a un producte que Família Torres elabora i embotella al Priorat. Mas de la Rosa, un rara avis, dirà la publicació, que neix en una finca icònica de Porrera de vuitanta anys de vida i en la qual es combinen plantes de garnatxa i carinyena sobre un sòl de llicorella. “Vinyes rebels” donen vida a aquest vi que “reflecteix aquest paisatge i on el temps sembla que s’hagi aturat”, diran. “Potser és precisament aquesta la clau o el secret” de l’èxit.

Els altres ‘magnífics’

El celler Gramona i Família Torres comparteixen podi amb altres projectes o productes com el Thermantia 2015, el “magnífic vi negre” de l’any; el Chivite 125 Vendimia Tardía 2020, “magnífica elaboració especial” o Bodegas Izadi, a qui se li reconeix una “magnífica trajectòria“. Podeu consultar el llistat complet de premiats seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa