VadeVi
EcoSostenibleWine constata la proactivitat del sector del vi per fer front al canvi climàtic
  • CA
La consellera Teresa Jordà va ser l'encarregada de tancar la Conferència Internacional EcoSostenibleWine
La consellera Teresa Jordà va ser l’encarregada de tancar la Conferència Internacional EcoSostenibleWine | ESW

!--akiadsense-->

La sisena edició de la Conferència Internacional Ecososteniblewine ha constatat la pro activitat del sector vitivinícola en la recerca de noves alternatives per a la preservació del medi ambient.

Experts professionals internacionals han participar aquest dimarts per debatre i reflexionar sobre com combinar pràctiques entre l’agricultura convencional i ecològica per obtenir els millors resultats en termes d’impacte ambiental, emissions CO2 així com alternatives al coure per a reduir el seu ús a la vinya.

Prop de 400 persones han assistit a aquesta conferència a l’Auditori de Vilafranca del Penedès. Un fòrum que demostra la preocupació del sector vitivinícola per a buscar alternatives innovadores i sostenibles per tal de garantir la qualitat dels seus vins i la salut de la vinya.

EcoSostenibleWine 2019 va ser clausurat per la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Teresa Jordà qui va felicitar als organitzadors per aquest tipus d’esdeveniments, ja que el nostre paisatge i la vinya forma part de la identitat del nostre país i apostar per una viticultura sostenible es converteix en una necessitat de tots per a fer front els efectes del canvi climàtic.

L’organització d’EcoSostenibleWine es mostra molt satisfeta amb la celebració d’aquest esdeveniment i anima als cellers a apostar per formes de conrear la vinya que ajudin a reduir l’impacte mediambiental i la reducció del CO2.

EcoSostenibleWine, encoratja al sector vitivinícola a establir un nou model productiu ambiental i socialment sostenible i integrat, on els actuals sistemes de producció ecològica es vegin enriquits i enfortits amb alguns dels aspectes que més preocupen, tant a empreses com a consumidors.

EcoSostenibleWine ha estat organitzat per Vimac-FIVIN, l’Associació Vinícola Catalana, l’Institut del Cava i l’Associació Catalana d’Enòlegs amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i l’INCAVI.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa