VadeVi
EcoSostenibleWine constata la proactivitat del sector del vi per fer front al canvi climàtic
La consellera Teresa Jordà va ser l'encarregada de tancar la Conferència Internacional EcoSostenibleWine
La consellera Teresa Jordà va ser l’encarregada de tancar la Conferència Internacional EcoSostenibleWine | ESW

!--akiadsense-->

La sisena edició de la Conferència Internacional Ecososteniblewine ha constatat la pro activitat del sector vitivinícola en la recerca de noves alternatives per a la preservació del medi ambient.

Experts professionals internacionals han participar aquest dimarts per debatre i reflexionar sobre com combinar pràctiques entre l’agricultura convencional i ecològica per obtenir els millors resultats en termes d’impacte ambiental, emissions CO2 així com alternatives al coure per a reduir el seu ús a la vinya.

Prop de 400 persones han assistit a aquesta conferència a l’Auditori de Vilafranca del Penedès. Un fòrum que demostra la preocupació del sector vitivinícola per a buscar alternatives innovadores i sostenibles per tal de garantir la qualitat dels seus vins i la salut de la vinya.

EcoSostenibleWine 2019 va ser clausurat per la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Teresa Jordà qui va felicitar als organitzadors per aquest tipus d’esdeveniments, ja que el nostre paisatge i la vinya forma part de la identitat del nostre país i apostar per una viticultura sostenible es converteix en una necessitat de tots per a fer front els efectes del canvi climàtic.

L’organització d’EcoSostenibleWine es mostra molt satisfeta amb la celebració d’aquest esdeveniment i anima als cellers a apostar per formes de conrear la vinya que ajudin a reduir l’impacte mediambiental i la reducció del CO2.

EcoSostenibleWine, encoratja al sector vitivinícola a establir un nou model productiu ambiental i socialment sostenible i integrat, on els actuals sistemes de producció ecològica es vegin enriquits i enfortits amb alguns dels aspectes que més preocupen, tant a empreses com a consumidors.

EcoSostenibleWine ha estat organitzat per Vimac-FIVIN, l’Associació Vinícola Catalana, l’Institut del Cava i l’Associació Catalana d’Enòlegs amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i l’INCAVI.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa