VadeVi
Ecovidrio canvia ampolles de vidre buides per tortells de Reis
  • CA
Ampolles de vidre a canvi d'un tortell de Reis

!--akiadsense-->

Aquestes festes són especialment prolífiques en la generació de residus de vidre. Els amants del vi s’hi troben tot l’any, i els que no ho són molt durant les festes de Nadal i Cap d’Any, veuen com apareixen ampolles buides de vi i cava en gran quantitat. Els mesos de desembre i gener són claus en el consum de vidre i es calcula que suposen un 20% del reciclat total d’un any. Aquestes ampolles es reciclen, això vol dir que que se’n torna a fer material per utilitzar-lo en totes les seves formes habituals. Ampolles de vi també. Però no sempre ho tenim clar.

És per això que divendres 4 de gener, Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat del vidre, posarà en marxa la iniciativa #ReciclaVidreXTortell. Així, tots els aquells que s’acostin al barri de Gràcia de Barcelona amb un quilo de vidre, és a dir, amb tres ampolles, s’emportaran un tortell de Reis. Se’n repartiran 2.000.

Amb aquesta campanya, Ecovidrio vol conscienciar sobre la importància del reciclatge d’aquest material, tot i que a Catalunya les xifres són bones i fins el mes de novembre de 2018, la recollida selectiva de vidre a través dels contenidors verds ha arribat a les 148.000 tones, el que suposa un 5’5% d’increment respecte al mateix període de l’any 2017.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa