VadeVi
Els EE.UU. mantenen els aranzels addicionals de 25% al vi procedent d’Europa
  • CA
Botiga de vins als EE.UU.

!--akiadsense-->

Els aranzels que es van imposar al vi procedent d’Europa als EE.UU. el 18 d’octubre de 2019 com a represàlia pel cas dels subsidis a l’empresa aeronàutica Airbus es mantindran malgrat l’acord en que es va arribat el 24 de juliol d’enguany entre Airbus i els governs d’Espanya i França per realitzar modificacions en els contractes que han originat el conflicte entre els EE.UU. i la UE pels subsidis concedits tan a Boeing com a Airbus respectivament.

Amb aquesta decisió, el vi continua essent víctima d’un conflicte que li és aliè i que ja ha perjudicat greument a alguns cellers catalans en un mercat prioritari com els EE.UU. i en un moment especialment delicat pel sector amb la recessió provocada per la crisi de la COVID-19 a tot el món i les restriccions a l’hostaleria en un bon grapat de països.

Des d’octubre del 2019, els vins (llevat dels escumosos) amb una graduació alcohòlica inferior o igual a 14% vol. i en envasos de 2 l. o menys procedents d’Espanya, França, Alemanya i Regne Unit s’han vist gravats amb un aranzel addicional del 25% ad valorem. La decisió de mantenir els aranzels, al menys durant els propers 6 mesos (excepte que hi hagi acord), fa més gran la crisi del sector del vi a ambdós costats de l’Atlàntic.

Estats Units és el segon destí de les exportacions procedents de l’estat espanyol de vi en valor i el primer fora de l’UE, amb quasi 324 milions d’euros i un 22,3% del total. Segons les darreres dades del Observatorio Español del Mercado del Vino (OEMV), EE.UU. ha reduït notablement les seves importacions de vi envasat procedent de l’estat espanyol en valor des de la introducció dels aranzels, i especialment al març (-34.2%), abril (-22,8%) i maig (-20,8%), coincidint amb la crisi del coronavirus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa