VadeVi
El Castell de Falset parlarà de vi, però també d’història i patrimoni local
  • CA

Des de dia 1 de març. el castell de Falset ha tancat les seves portes per acabar reconvertit en un espai que combinarà l’oferta museogràfica al voltant del món del vi (com ha estat fins ara) amb la funció de Museu de Falset, dedicat a divulgar el patrimoni i la història de la localitat.

La idea és que pugui inaugurar-se al mes d’agost, coincidint amb la Festa Major. Falset no compta amb un museu patrimonial de caràcter local des de l’any 1990, quan va tancar al públic, tot i que fins al 2003 s’hi van fer algunes visites escolars a petició de la comunitat educativa.

De fet, la reobertura del Museu de Falset és una assignatura pendent del municipi, que s’ha anat posposant per raons diverses des del seu tancament. En el nou espai està previst que s’hi puguin exposar algunes de les peces que hi havia a l’antic museu i que pertanyen al fons del Centre d’Estudis Falsetans, una entitat sense ànim de lucre fundada el 1964 i que té com a principal objectiu el foment i la conservació del patrimoni cultural del poble i de tota la comarca del Priorat.

El projecte defnitiu del que serà el castell de Falset estarà en funció, però, del nou pla director, que es troba en fase de redacció després del conveni que van signar recentment l’alcalde, Jaume Domènech, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. En virtut d’aquest conveni, la Diputació subvenciona l’Ajuntament amb 18.000 € per poder dotar-se d’aquest pla director.

Jaume Domènech creu que “és moment de revisar els objectius i l’estratègia d’aquest espai museístic, ja que ha passat prou temps des de la seva inauguració l’any 2009”.

Domènech afirma que “amb el nou Pla Director ens proposem captar nous públics, augmentar el nombre de visitants i consolidar-lo com un centre de referència per descobrir l’oferta cultural i enològica del territori”.

Per la seva part, des de la Diputació de Tarragona se subratlla la voluntat d’atendre, com és el cas de Falset i el seu castell, aquells projectes i actuacions dels ajuntaments que tenen un interès singular i social, en bé dels seus habitants i del territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa