VadeVi
El Cavatast celebra enguany l’edició número vint-i-cinc
  • CA

El Cavatast, la cita amb els vins i caves catalans de Sant Sadurní d’Anoia, celebra enguany una edició molt especial, la del seu 25è aniversari. Precisament aquest dimarts 14 de setembre s’ha presentat el programa oficial al celler de la Fassina de Can Guineu, en un acte on ha participat l’alcalde del municipi, Josep Maria Ribas i el regidor de Comerç i Turisme, Ton Amat. Enguany es mantindrà el format reduït del 2020, però amb un increment en l’oferta d’activitats.

“El 25è aniversari és una efemèride i volíem ampliar l’oferta, però la pandèmia ens ho ha impedit”, ha explicat Ton Amat, que ha assegurat que el model que es torna a proposar enguany “va tenir un gran èxit entre els elaboradors i el públic de l’edició anterior”. El regidor ha desitjat que l’any que ve la mostra es pugui celebrar amb normalitat. “Quan acabi el Cavatast d’enguany, haurem d’obrir un debat per decidir amb què ens quedem del format actual per incorporar-ho a la mostra tradicional“, ha apuntat Amat. També l’alcalde Josep Maria Ribas ha reconegut que, tot i les limitacions imposades per la pandèmia, la crisi sanitària ha deixat “algunes coses bones”, fent referència a la bona acollida que el format reduït del Cavatast va tenir el 2020.

A la presentació també hi va participar Javier Pagès, president del Consell Regulador del Cava, Damià Deàs, president de l’AECAVA (Associació d’Elaboradors de Cava), i Josep Varias, vicepresident de la Confraria del Cava, com a representants de les tres organitzacions que han preparat activitats complementàries al Cavatast. Tots tres han reconegut la tasca que ha fet l’Ajuntament de Sant Sadurní durant els darrers 25 anys organitzant la mostra de caves i gastronomia, i han apuntat a la unitat del sector com a una via necessària per seguir promocionant el cava i el territori on majoritàriament s’elabora.

Presentació Cavatast 2021 a Sant Sadurní | organització

El funcionament de la Mostra

El Cavatast aplegarà fins a una trentena d’empreses, entre elaboradors de cava, restauradors, pastissers, xarcuters i xocolaters i tindrà com a escenari quatre cellers del municipi: Freixenet, Vilarnau, Canals i Munné i Juvé i Camps. A més a més, es faran quatre sessions de tast: una el divendres 1 d’octubre, dues el dissabte 2 d’octubre i una única sessió el diumenge 3 d’octubre. En cadascuna de les sessions que s’han programat hi participaran sis cellers, així com un restaurant, una xarcuteria i una pastisseria, i també hi haurà música en directe.

El preu dels tiquets, que s’han posat a la venda aquest dimarts 14 de setembre a través del web cavatast.cat, serà de 35 euros. Enguany es mantenen les mesures de seguretat aplicades el 2020 amb motiu de la crisi sanitària, tot i que l’aforament d’alguns tastos s’ha ampliat.

II Nit dels Màgnums

El tret de sortida al 25è Cavatast el donarà la II Nit dels Màgnums, una activitat que ja es va organitzar el 2019, i que es recupera aquest any per fer valdre els caves de gran format.

La Nit dels Màgnums se celebrarà el 22 de setembre a les Caves Codorníu, de les 20:00 h a les 23:00 h, i comptarà amb la presència de 17 cellers i establiments de gastronomia del Cavatast. Les entrades tindran un preu de 36 euros i es poden comprar al web confrariadelcava.com.

Activitats complementàries

Gràcies a la implicació del Consell Regulador del Cava, l’AECAVA, la Confraria del Cava i Som Sant Sadurní, el Cavatast 2021 comptarà amb diverses activitats que complementaran l’oferta de la mostra el cap de setmana de l’1 al 3 d’octubre.

L’epicentre de l’oferta serà el celler de la Fassina de Can Guineu, on es duran a terme diferents sessions de tast i maridatges, i la presentació de Cava Women, una nova entitat que aplegarà el col·lectiu de dones professionals del món del cava.

Una de les novetats del 25è Cavatast serà la proposta Visensitive, que tindrà lloc a les caves Blancher el dissabte 2 d’octubre i el diumenge 3, i que maridarà els coneixements de la sommelier Clara Antúnez i la música amb diferents escumosos.

Els tiquets per participar en alguna de les quatre activitats programades tindran un preu de 10 euros i també es poden adquirir al web cavatast.cat. A més, com cada any, s’habilitarà un número de telèfon (671 042 978) a través del qual els visitants podran fer arribar els seus dubtes i consultes relatives a l’esdeveniment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa