VadeVi
El celler Alta Alella elabora dues cerveses amb base vínica i sense gluten

Si no trobes alguna cosa al mercat, inventa-ho!” Això és el que va pensar la Mireia Pujol-Busquets d’Alta Alella – Celler de les Aus quan buscava una cervesa sense gluten, i no se’n sortia. Així que va decidir fer-ne ella mateixa, amb una particularitat: les faria amb base vínica. Mataró Grape Lager i Mataró Grape Ale estan elaborades amb most de la varietat Mataró, un raïm propi del Maresme que va estar a punt de desaparèixer de la zona i que, des del celler de la família Pujol-Busquets han contribuït a recuperar-la al territori elaborant vins com el Dolç Mataró d’Alta Alella i l’Aus Merla del Celler de les Aus.

La responsable del celler va buscar un aliat expert, Art Cervesers, per fer una cervesa “extremadament vinculada al territori“, en paraules pròpies. De fet, ha passat tota la vida entre vinyes, però també té experiència en el món cerveser, havent elaborat amb anterioritat petits lots amb el seu amic Adrià Felisart, fundador de Molta Malta. Ara, amb les dues Mataró Grape Beers té a mans “la cervesa sense gluten de qualitat que a mi m’agradaria beure“, comparteix.

Cervesa o vi?

Mataró Grape Lager i Mataró Grape Ale són cerveses que combinen aromes de vi. Es comercialitzen en llauna de 25 cl on destaca un vistós patró amb aus i es poden aconseguir per un preu de 6,50 euros a través de la pàgina web d’Alta Alella i als establiments habituals de la seva cadena de distribució. . La Mireia Pujol-Busquets s’ha inspirat en els ocells que sobrevolen el parc natural de la Serralada de Marina on hi ha el celler.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa