VadeVi
El Celler de Capçanes s’incorpora a l’Associació Vinícola Catalana
  • CA

El Celler de Capçanes, dins la Denominació d’Origen Montsant, s’ha incorporat a la patronal del vi català, l’Associació Vinícola Catalana. Fundat l’any 1933, el celler prioratí està constituït per 80 socis que reuneixen unes 220 hectàrees de vinya i una producció anual de 100.000 ampolles.

Joan Sabaté, director gerent de la cooperativa, valora especialment la unió del sector, sobretot, en relació a la promoció dels vins catalans, tant en el mercat nacional com internacional. Comenta que “és necessari poder afrontar campanyes de promoció conjuntes i anar sota un únic paraigua per a estimular el consum del vi català, amb això no vull dir sota una mateixa DO però, sinó sota el mateix missatge, eslògan, etc”.

La cooperativa centra el seu projecte en el viticultor i el territori. En aquest sentit, Sabaté, explica que el celler “arrenda les terres als viticultors i els faciliten un percentatge del valor de la collita; d’aquesta manera assegurem el manteniment de la marca, potenciem el territori i contribuïm a la millora de la qualitat de vida del viticultor”.

Actualment, el 5% de la producció anual del Celler de Capçanes pertany a la gama de vins kosher i l’altre 95% ho configuren vins com el Mas Collet, el Lasendal, el Cabrida, Els Pajaros, el Peraj Ha’abib o el Mas Picosa, entre d’altres. La seva enòloga i directora tècnica, Anna Rovira ha estat premiada com a “millor viticultora de 2021” per la prestigiosa revista alemanya, Selection Das Genussmagazin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa