VadeVi
El celler Mas Pòlit entra a l’Associació Vinícola Catalana
  • CA

Celler Mas Polit, una empresa familiar que s’ha projectat amb les premisses de ser un celler petit, destinat a poca producció i buscant la màxima qualitat, forma part des d’aquest estiu de l’Associació Vinícola Catalana Des d’aquest estiu forma part de l’Associació Vinícola Catalana amb l’objectiu de treballar conjuntament en pro dels interessos i la millora del sector del vi català.

Mas Polit, que produeix els seus vins amb el raïm de vinya de muntanya a les terres de pissarra de Vilamaniscle, va obtenir dos medalles d’Or dels Premis Vinari 2018, una al millor vi de criança de Catalunya i l’altre al millor vi de la D.O. Empordà. El celler és membre de l’organisme internacional CERVIM – Centre Internacional de Recerca, Estudi, Salvaguarda, Coordinació i Valorització de la Viticultura de Muntanya. L’Associació Vinícola Catalana defensa dels interessos generals del sector i impulsar les potencialitats que el vi català ofereix,  tant al nostre país com als mercats internacionals.

Mas Polit, Vinari d’Or al Millor Negre de Criança 2018

El celler aposta per la concentració i elegància de forma natural dels seus vins, mantenint l’equilibri de l’ecosistema. La personalitat i el caràcter dels seus vins estan definits per la selecció de terrers excepcionals (terroir), la tradicional viticultura de muntanya i l’ús de varietats autòctones. Les seves vinyes creixen en terres pedregoses de pissarra, àcides i pobres, pròpies de la zona de la serra Balmeta, entre els parcs naturals de l’Albera i Cap de Creus. El tipus de sòl és l’idoni per produir raïm de qualitat, conreant la vinya a base de produccions petites per cep i assolint un raïm amb concentracions altes en sucres i en elements polifenòlics.

El nou celler Mas Polit és energèticament autosuficient i integrat completament al paisatge, valoritzant el meravellós entorn en que esta situat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa