Els dies 11,12 i 13 de juny de 2021 se celebrarà al Palauet de Teià oríGenes Festival Gastronòmic, un esdeveniment boutique que pretén oferir una experiència enogastronòmica a través del gaudi de productes i l’aprenentatge de l’artesania de la cuin

“oríGenes neix amb el propòsit de deixar un llegat, no és un projecte per a un any. Volem que l’assistent reflexioni sobre la necessitat de prendre consciència sobre la cuina i el planeta”, ha assegurat Lluís Cintas, co-fundador del festival. Durant tres dies, es pretén incidir en la importància de la tradició, de l’artesania i del respecte pel medi ambient per a viure una gastronomia de màxima qualitat.

Els protagonistes del viatge gastronòmic

Aquesta experiència cobrarà sentit gràcies a la cuina en viu i ininterrompuda de la mà de 12 artesans: Carlos Piernas, Anselmo Pérez, Viri Fernández, Nacho Gómara, Edu Torres, Daniel Jordà, Albert Roca, José Luis Domínguez, Gorka Rodríguez, Eva Vila, Juan Ángel*Rodrigálvarez i Bàrbara Sanfilippo.

“Buscàvem gent a través de pautes clares: professionals creatius, emprenedores i que apostessin per la cultura de l’esforç. Gent respectada pel seu sector i imprescindibles per a entendre el producte que representen”, ha explicat Emilio Suárez, co-fundador d’oríGenes Festival Gastronòmic.

L’entorn del festival serà a l’aire lliure, al voltant del Palauet de Teià – Patrimoni Arquitectònic de Catalunya-, a la província de Barcelona, als jardins d’una masia del segle XVII de reconstrucció neomedievalista. Està situat en ple centre del poble, un paratge entre vinyes, bosc, mar i muntanya.

Converses de líders de la gastronomia i la sostenibilitat

Un valor afegit al festival són els ‘Debats Menjar La Vanguardia’ amb reconeguts especialitzats en gastronomia i sostenibilitat, com per exemple Josep Roca de El Celler de Can Roca (11 de juny), Eudald Carbonell, arqueòleg (12 juny), Carme Ruscalleda de *Moments o Montse Folch, directora de nutrició del Centre Mèdic Teknon (13 de juny) moderats per periodistes referents en el sector cultural i gastronòmic com són Cristina Jolonch, directora del canal Menjar de La Vanguardia, Sergio Vila-Sanjuán, director de cultura en La Vanguardia i Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia, centre dedicat a la millora de l’alimentació de les persones.

Aquest projecte està impulsat per tres emprenedors especialistes en comunicació i disseny d’experiències gastronòmiques: l’empordanés Lluís Cintas -Fundador & CEO de BoBô Barcelona-, la barcelonina Ana Godó –Consellera Editorial de La Vanguardia Dossier- i l’asturià Emilio Suárez – Propietari de Suárez Asesoría d’Esdeveniments Globals-.

Nou comentari

Comparteix