VadeVi
El festival Terrer estrena cinquena edició amb música barroca a la Cartoixa d’Escaladei
  • CA

La cinquena edició del Festival Terrer s’ha estrenat aquest diumenge 22 d’agost amb un concert de Les Traversées Baroques a l’església de la Cartoixa d’Escaladei. La formació francesa especialitzada en música barroca ha ofert un repertori basat en peces de Monteverdi amb adaptacions contemporànies davant unes 150 persones.

El certamen ha preparat una quinzena de concerts els caps de setmana fins el 4 de desembre. Tots se celebraran en diferents punts emblemàtics de la comarca i entre les novetats d’enguany hi ha el castell de Siurana. Al cartell hi ha noms com Clara Peya, Eva Fernández, Cocanha, Chicuelo, Pep Gimeno ‘Botifarra’ o Alba Carmona. I tots els recitals es maridaran amb vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant.

Blai Rosés, director del Festival, comenta que “el Festival és una excusa més per visitar i conèixer el Priorat, ja sigui el paisatge, com la cultura o els vins i la gastronomia de la comarca”. “De fet, afegeix, “Priorat és sinònim de vi, i a l’igual que passa en d’altres regions vitivinícoles del món, nosaltres també tenim aquesta proposta que marida vins i cultura”. “Enguany ja celebrem la cinquena edició, i seguim endavant amb pas ferm”.

En aquest sentit, continua “la identitat del festival està definida, organitzem activitats en llocs d’alt valor patrimonial, hi ha molta proximitat amb l’artista, una bona fusió amb el vi…, Ara, el Terrer ha d’avançar en consolidar-se com a referent de qualitat, de manera que puguem portar-hi estrenes, fer produccions… ser més referents perquè la proposta cultural guanyi singularitat”, conclou.

El Festival Terrer Priorat presenta un programa ric en estils que es pot consultar a la seva pàgina web. El cartell d’aquesta edició ha estat obra de l’artista Antonio Ortega, una obra que reflexiona sobre el paisatge de vinyes i la lògica contemporània de la representació.

Podeu veure aquí algunes de les imatges de la jornada inaugural, captades per Ferran Estivill.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa